i5 2400 ve GTX 1050 Ti sistem GTA 5 FPS drop sorunu

5131

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, orta halli bir bilgisayara sahibim. Geçtiğimiz günlerde bir siteden hesap olarak GTA 5 aldım, çok memnun kaldım. Her neyse, oyunu açtım ve oyunu normal oynarken FPS değerlerim 60'ın üzerinde ve gayet stabil fakat araba sürerken veya hızlı çizimlerin yapılması gereken yerlerde FPS değerlerim 0-10 arasına düşüyor ve oyunu oynanamaz hala getiriyor, kısa bir süre sonra düzeliyor.

Bilgisayar özelliklerim:
  • GTX 1050Ti 4GB
  • I5 2400
  • 6GB RAM

Dipnot: RAM vs. kullanımını devamlı takip ettim hiçbir şey aşırı kullanılmıyor veya darboğaz yapmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücüleriniz güncel mi?
Evet sürücülerim güncel.

HDTune ile HDD'nin durumuna bir bakın. MSI Afterburner ile oyun içi değerlere bakın. İlk aklıma gelen HDD veya RAM darboğazı.
Tamamen sağlıklı, değerler normal.

İşlemcin dar boğaz yapıyor olabilir
Bu konuda sıkıntım olmadığını belirtmiştim aslında ama gözden kaçmış demekki. Sorunum hala devam ediyor maalesef.

Yazma ve okuma hızı kaç peki?
110MB Okuma 120MB Yazma hızı var diyor HDTune

Oyundaki RAM kullanımlarınızı kontrol edin. FPS droplarınızın sebebi bu olabilir yetersiz olabiliyor 6 GB RAM. Arka planda çalışan uygulamalarınızıda kontrol edin. Antivirus kullanıyorsanız kapatıp deneyin.
RAM açısından problem yok, o yüzden RAM olmadığına eminim.

Bu ayarları uygulayıp deneyebilirsiniz. Büyük ihtimal çözülecektir.
Maalesef hala devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı