Linux geç hocam istersen. İşlemciler hakkında pek bilgim yok lakin Linux'ta daha rahatta kalırsın.İyi akşamlar. Eski sistemime alıcı buldum. Satıp aynı paraya sistemi alacağım için size bir sorum olacak. Şimdi aktif olarak i5-2400 kullanıyorum. Entegre GPU'su Intel HD 2000, berbat. Eğer A10-5800B'ye geçersem entegre GPU'su Radeon HD 7660D olacak, hem DirectX 11 desteklemiş olacak. Bu sayede Windows 11'de kullanabileceğim. İki işlemci arasında çok fark var mı? Windows arayüzünde falan kasma yapar mı yoksa işlemcide düşüşe mi geçmiş olacağım?
İyi akşamlar. Eski sistemime alıcı buldum. Satıp aynı paraya sistemi alacağım için size bir sorum olacak. Şimdi aktif olarak i5-2400 Kullanıyorum. Entegre GPU'su Intel HD 2000, berbat. Eğer A10-5800B'ye geçersem entegre GPU'su Radeon HD 7660D olacak, hem DirectX 11 desteklemiş olacak. Bu sayede Windows 11'de kullanabileceğim. İki işlemci arasında çok fark var mı? Windows arayüzünde falan kasma yapar mı yoksa işlemcide düşüşe mi geçmiş olacağım?
Linux geç hocam istersen. İşlemciler hakkında pek bilgim yok lakin Linux'ta daha rahatta kalırsın.
1-2 yil kadar i5 2400 Kullandim, iyi bir ekran karti takarsaniz RDR bile oynatiyor. A-10 bulursaniz guzel islemcidir ama yine Intel ile cok fark olacagini sanmiyorum ekran karti sart bu tur eski APU'larda.
Hocam Linux iyi de bu kadar eski islemcilerde Windows'tan kotu performans verebiliyor driver destegi kisitli oldugu icin. Gunluk kullanimda iyi performans verir ama.
Linux geç hocam istersen. İşlemciler hakkında pek bilgim yok lakin Linux'ta daha rahatta kalırsın.
Hocam ailem üniversiteye geçene kadar ek GPU almama izin vermiyor baktım bu işlemci kendi entegre GPU'su ile 25-30 FPS RDR açabiliyor zaten RDR oynayacagım falan da demiyorum Football Manager oynarım ETS 2 Valorant en fazla CS2 çıkacağım için bana yetecektir ChatGPT işlemcide düşüş yaşarsın diyor fikriniz var mı hocam.
İşlemci olarak downgrade, GPU olarak upgrade olmuş olur.
Bu işlemci ile CS2 oynamak ise hayal.
İşlemci olarak downgrade, GPU olarak upgrade olmuş olur.
Bu işlemci ile CS2 oynamak ise hayal.
O zaman laptopa döneceğim üstüne para koyup hepinize teşekkür ederim işlemciyi düşüreceğime harici ekran kartı takarım ne gerek var iyi aksamlar.
Katiliyorum GPU olarak da cok upgrade olmuyor bence arti eksi olarak bakarsak biraz eksi gibi kalıyor onceden 30FPS aldigi oyunda simdi de 25-35 alir islemci ya da ekran karti isteyen oyuna gore degisir tabii. Bir de ek olarak DX10 bir GPU ise zaten ne CS2 ne RDR2 oynayamaz.
i5 2400e GTX 1050 Ti falan takarsan dedigin oyunlari anca o zaman oynarsin. Iyi aksamlar.
Katiliyorum GPU olarak da cok upgrade olmuyor bence arti eksi olarak bakarsak biraz eksi gibi kalıyor onceden 30FPS aldigi oyunda simdi de 25-35 alir islemci ya da ekran karti isteyen oyuna gore degisir tabii. Bir de ek olarak DX10 bir GPU ise zaten ne CS2 ne RDR2 oynayamaz.
i5 2400e GTX 1050 Ti falan takarsan dedigin oyunlari anca o zaman oynarsin. Iyi aksamlar.
Hocam GPU araştırdım DirectX11 desteklemekte.
Hocam kasam Slim kasa Power'dan kablo çekmeden Slim kasa için uygun ekran kartı önerir misiniz darboğaz yapmiyacak şekilde.