i5 2410M & GT520M bilgisayarda hangi işletim sistemi kullanılmalı?

478424

Decapat
Arkadaşlar Windows 10 Pro kullanmaktayım ama artık bazı oyunlarda FPS dropu yaşadığımı fark ettim. Hangi işletim sistemini kullanmalıyım? Linux düşünüyorum ama sizce hangisini kullanmalıyım?

Benzer bir sistem yıllar önce bende vardı ben Windows 7 Home Premium kullanıyordum sıkıntı yaşamadım.

8 GB RAM ve Kingston 240 GB SSD bulunmakta.

Roblox, CS, LoL 8 GB RAM'im var.

LoL en son çalışmıyordu, @403976 hocam daha net biliyordur. Roblox hem Wine hem waydroid ile oynanabilyor ama kartınızda Vulkan olmadığından kararlı olsa da yüksek FPS alabilir misiniz emin değilim. CS:GO'nun direkt yerel desteği var. Rahatlıkla oynarsınız.

Tavsiyem Linux Mint Cinnamon veya Pop!_OS olur.

Benzer bir sistem yıllar önce bende vardı ben Windows 7 Home Premium kullanıyordum sıkıntı yaşamadım.

Windows 7 desteği kesildiğinden kullanılamaz artık.

i5 2410M işlemcinin End of Servicing zamanı 2019 bu mantığa göre bu sistemde kullanılmaz artık.

Bu sistemin en ideal performans ile çalışabileceği Microsoft ürünü Windows 7 dir.

Dipnot: İşlemci tam 12 yıl önce satışa sunulmuş idi.

Artık Steam bile açamıyor diye biliyorum.
Steam 1 ocak 2024 tarihi itibarıyla Windows 7 ve Windows 8 desteğini resmi olarak sonlandıracağını açıkladı.

Donanımın yazılımsal desteğinin kesilmesiyle işletim sisteminin desteğinin kesilmesi bambaşka şeyler.

9800GT kullanıyordum RX6700'den önce, sürücü desteği yıllar önce kesilmiş bir kart. Ama rahatlıkla kullanabiliyordum. Bugün Windows 7 kullanmaya kalksam çoğu programı kullanamayacağım. Mevcut desteği olan yazılımlarında yakında desteği kesilecek. Neden ölü bir işletim sisteminde debeleneyim? Onun yerine donanımıma uygun bir masaüstüyle gelen bir Linux dağıtımına geçerim uygulama ve güvenlik desteği nokasında dertlerle uğraşmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…