i5 2410M sistem için Linux tavsiyesi

Trafik

Megapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.
Yaklaşık on yaşında bir emektarım var babam internet için kullanıyor film Facebook vs. bir de facede birkaç oyun oynuyor flash tabanlı. Şu anda Windows 7 kurulu ama daha rahat kullanılması için Linux yüklemek istiyorum.
İşlemci: i5 2410M 2.30 GHz 4 çekirdek
RAM: 8 GB DDR3
E. Kartı: GeForce GT 525M
Disk: 120 SSD
Anlamadığım şekilde yavaş çalışan bir sistem tarayıcı açtığında ya da Facebook oyunu açtığında bile donuyor anlamıyorum o yüzden Linux denemek istiyorum.
Bu kullanıma yönelik bir dağıtım önerir misiniz? Ayrıca GUI içinde sadece Windows kullanmış birisi kullanacak onu da dikkate alırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

Teşekkürler öneriler için akşam inceleyeceğim fakat eklemeyi unuttum dediğim gibi babam kullanacağı için stabil çalışan bir sistem olması önemli hata verirse atar pc yi

Hocam bence hiç uğraşma. Bende aynı özellikler asus laptop var linux ta istediğim randımanı alamadım. Mutlaka hata veriyor çözüm arayışına giriyorsun. Şu anda Win 10 kurdum güzel güzel kullanıyorum.

O sebeple stabil bir sistem önerilmesini rica ettim zaten. Üniversite yıllarında denediğim elemantry OS du herhalde baya hata almıştım Windows dönmüştüm. Windows olarak 7 daha hızlı 10a göre bunu bir kaç kere denedim.

Henüz denemedim ancak Windows 11'in 10'dan daha hızlı olduğunu söylüyorlar. Denenebilir. Ancak Linux için Ubuntu'nun tasarımı zorlayabilir, Mint pek bir benziyor gibi Windows'a. Onu kullanabilirsin.

11 net daha hızlı. 10 kullanırken Windowsdan soğudum 11 geçtim geçeli rahatım ama düşük sistemde nasıl çalışır bilmiyorum güncel sistemlerde kesinlikle çok iyi.
Linux Mint veya Ubuntu'yu tercih edebilirsiniz.
Mint mantıklı geldi deneyeceğim teşekkürler.

Son düzenleme:

Windows 11 hızlı olsa bile hala çok problemli. Bİr yıl geçsin sorunlar çözülsün bende geçebilirim belki..

Windows 11 hızlı olsa bile hala çok problemli. Bİr yıl geçsin sorunlar çözülsün bende geçebilirim belki..
Oyun için kullanıyorum, iş için kullanıyorum herhalde ilk haftasından beri de kullanıyorum bir iki hata vardı düzeldi şuanda tek karşılaştığım hata kablosuz kulaklığı bağlayınca ses gelmiyor onu da pek kurcalamadım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…