i5-2450M sistemde performans ayarları nasıl olmalı?

kayropractic

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisliği
  • Intel HM 65/77
  • Intel(r) Core(tm) i5-2450M CPU @ 2.50 GHz.
  • AMD Radeon R7 240 4 GB.
  • 8 GB (4x2) 1600 MHz.
  • 500 GB.
  • 120 GB.

Evvela işletim sistemi önerisinden önce sistem özelliklerimi dile getirmek istedim bu işletim sistemine ne önerirsiniz diye daha önceden böyle bir konu açtım. Evet.
Ama sorun şu Windows 11 hakkında hızlı diyorlar ve tam inanamadım hangi sistemde daha iyi ve sağlıklı çalışırım yani elimde bu var ve yeni bir sistem toplayamıyorum.
Bu arada ilk aldığımızda Windows 7 vardı ve artık destek sona erdiği için bir işletim sistemi seçmem lazım. Yardımcı olur musunuz Excel paint 3D vs. üzerinden çalıştığım için hem oyun hem programlama ve yazılım üzerine bir sistem olursa çok iyi olur oyun pek fazla oynamam. Bu arada işlemcim 0.79 sabit sorunum var thorttle stop ile çözüyorum belirtmek isterim. Bana ne önerirsiniz işletim sistemi olarak DISM ++ uygulamasından performans yapmayı biliyorum. Eleştiriye açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Windows 10 Home Single language 64 bit

Windows search ve arka plan akıllı aktarım hizmeti devre dışı

Bilgisayar sağ tık en iyi performans için ayarla, işlem önceliği programlar

Msconfig te maksimum çekirdek sayısı

Sanırım yeterli olacak bir de ssd var o ekran kartıyla da uçması lazım

Hocam bir şey soracağım işlemci mobil işlemci değil mi R7 240 ekran kartını nasıl kullanabiliyorsunuz?
Neyse benim önerim Windows 8.1 Home SL kullanıp daha sonra Windows 11 LTSC çıkarsa ona geçmeniz yönünde.

Hocam Buradaki hocalarımızın yaptığı sistemler var onlarda çok hata aldım. Yani benim paint excel vs kullanabilmem lazım windows 10 olarak ne öneriniz var peki ve biraz takılmada olsa kullanabiliyorum yine iyi ayak uyduruyor bu yeni oyunlara
deneyeceğim şuan pro var

Windows 10u aşırı az kullanmış biri olarak LTSC sürümü normal sürümden daha stabil olduğunu düşünüyorum.

Bence bir deneyin hocam.
deneyelim bakalım iso indiriyorum.
hocam iyi performans verir değil mi çok fazla format attım çünkü zarar görecek sistem bide yeni bir konu açtım yardımcı olurmusunuz ?

Deneyelim bakalım ISO indiriyorum.
Hocam iyi performans verir değil mi çok fazla format attım çünkü zarar görecek sistem bir de yeni bir konu açtım yardımcı olur musunuz?

Sistemde en fazla hard diskin veri yazma limiti artar SSD ise HDD ise sorun pek olmaz. Ömürleri yine ucundan azalir. Benim önerim işlemci neslinden dolayi 8.1 stabil geliyor ama Windows 10 diye söyledeyinizden oturu LTSC sürümü dedim.

Hocam yok ltsc bana ters hocam ben to do falan kullanıyorum ama windows 11 yada windows 10 en iyi performans alabileceğim nedir hangi sürümdür en optimize ayarları nasıl yaparım lütfen yardımcı olurmusunuz yazılım excel python vs ile uğraşıyorum ara sıra oyun oynuyorum oyun çokta mühim değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…