Ekran kartına MSI Afterburner'dan OC yapınca PC kapanıyor. Çoğu oyunda ani efekt patlamalarında da mavi ekran yiyorum veya PC kapanıyor.
Minidump dosyasını aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartı sürücüsü hatası gibi Ve OC kaynaklı hata gibi gözüküyor sırasıyla adımları uygulayın:
DDU ile sürücüleri kaldırın( Hizmetler'den Windows Update hizmetinin otomatik başlatmasını devre dışı bırakın ve çalışıyorsa durdurun): DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Ekran kartı sürücüsü hatası gibi Ve OC kaynaklı hata gibi gözüküyor sırasıyla adımları uygulayın:
DDU ile sürücüleri kaldırın( Hizmetler'den Windows Update hizmetinin otomatik başlatmasını devre dışı bırakın ve çalışıyorsa durdurun): DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi
Dediğiniz adımları uyguladım ve LostArk adlı oyuna giriş yapmayı denedim ana ekran geldiği anda pc kapandı. Birkaç kez daha denersem muhtemelen yine bir mavi ekran hatası alacağım.
Ekran kartı kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum ancak sadece ekran kartı yüke girdiğinde oluyor bu mavi ekran ve pc kapanma olayı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim tekrardan.
OCCT'den CPU ve GPU ve PSU testi yaptığımda pc kapanıyor. Sorunun psu kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama çok bilgili değilim.
Hocam sistemden ekran kartınızı çıkarın ve Anakart görüntü çıkışından görüntü alın ardından testleri yapın sorun olmaz ise Ekran kartınız arızalı olabilir. Test sonuçlarını bekliyorum.