i5 2500'i 2500K ile değiştirmeye değer mi?

Aykutbrt

Kilopat
Merhabalar, ben yeni sistem topluyorum. DDR3 aldım her şeyi, imkânlar buna elverdi. Sistemim şu:
  • i5 2500 işlemci
  • R9 270X ekran kartı
  • H61R MB anakart
  • 8 GB DDR3 1600MHz RAM
Anakartım sanırım 2. nesil işlemci destekliyor. 16 GB 1600MHz RAM destekliyor. Anakartı belki iade edemeyebilirim. Net hatta, yani sizce bu işlemciyle devam edip 16 GB RAM yapıp işlemcinin besleyeceği en iyi ekran kartını alıp mi performans almak mantıklı olur? Yani anakart muhtemelen değişmez ilanlar satılmazsa, en fazla sanırım i5 2500K oluyor anakarta, i7 2600 oluyor bir de aynı performans. Sizce i5 2500K alıp yanına da güzel bir soğutucu alıp en son besleyeceği ekran kartını mı alsam? Yani durumum yok gidip de DDR4'e geçemem. Bu anakartın destekleyeceği en iyi işlemciyi alıp ekran kartı da mı alsam sonra? Bu dediğimi yaptığımda bence günümüzün oyunlarını da bir çoğunu oynarım düşük orta ayarlarda. Sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman sanırım en iyi işlemci i5 2500 şuan. Peki bu işlemciye en iyi ekran kartı ne gider? Çünkü bu anakarttan pek çıkamam param yok yani.
Hocam aynı işlemci bizim arkadaşta var. RX 560 ile sıkıntısız kullanıyor. Diğerlerini bilemem ama mutlaka yapar güçlü ekran kartları.

Hocam aynı işlemci bizim arkadaşta var. RX 560 ile sıkıntısız kullanıyor. Diğerlerini bilemem ama mutlaka yapar güçlü ekran kartları.
Mutlaka yapar güçlü ekran kartları derken anlamadım tam? Benim baktığım kadarıyla GTX 1060,1080 bile besliyor işlemci. Öneriniz var mı? Şuan ki ekran kartım RX 560'DAN biraz daha güçlü.

Mutlaka yapar güçlü ekran kartları derken anlamadım tam? Benim baktığım kadarıyla GTX 1060,1080 bile besliyor işlemci. Öneriniz var mı? Şuan ki ekran kartım RX 560'DAN biraz daha güçlü.
Nerden baktığını bilmiyorum ama saydığın kartları tam anlamıyla besleyecek bir işlemci değil. i7 2600 alıp güçlü bir ekran kartıyla kullanabilirsin.

Nerden baktığını bilmiyorum ama saydığın kartları tam anlamıyla besleyecek bir işlemci değil. i7 2600 alıp güçlü bir ekran kartıyla kullanabilirsin.
Ama i7 2600 ve i5 2500 aynı güçteler?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20191125-193402.png
    Screenshot_20191125-193402.png
    46 KB · Görüntüleme: 35
GTX 1060 ve üstünü nasıl besliyor o işlemci? Nerden baktınız hocam?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı