Merhabalar, ben yeni sistem topluyorum. DDR3 aldım her şeyi, imkânlar buna elverdi. Sistemim şu:
i5 2500 işlemci
R9 270X ekran kartı
H61R MB anakart
8 GB DDR3 1600MHz RAM
Anakartım sanırım 2. nesil işlemci destekliyor. 16 GB 1600MHz RAM destekliyor. Anakartı belki iade edemeyebilirim. Net hatta, yani sizce bu işlemciyle devam edip 16 GB RAM yapıp işlemcinin besleyeceği en iyi ekran kartını alıp mi performans almak mantıklı olur? Yani anakart muhtemelen değişmez ilanlar satılmazsa, en fazla sanırım i5 2500K oluyor anakarta, i7 2600 oluyor bir de aynı performans. Sizce i5 2500K alıp yanına da güzel bir soğutucu alıp en son besleyeceği ekran kartını mı alsam? Yani durumum yok gidip de DDR4'e geçemem. Bu anakartın destekleyeceği en iyi işlemciyi alıp ekran kartı da mı alsam sonra? Bu dediğimi yaptığımda bence günümüzün oyunlarını da bir çoğunu oynarım düşük orta ayarlarda. Sizce ne yapayım?
Mutlaka yapar güçlü ekran kartları derken anlamadım tam? Benim baktığım kadarıyla GTX 1060,1080 bile besliyor işlemci. Öneriniz var mı? Şuan ki ekran kartım RX 560'DAN biraz daha güçlü.
Mutlaka yapar güçlü ekran kartları derken anlamadım tam? Benim baktığım kadarıyla GTX 1060,1080 bile besliyor işlemci. Öneriniz var mı? Şuan ki ekran kartım RX 560'DAN biraz daha güçlü.