İ5 2500k 4.5 overclock için cpu fanı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Daha fazla  
Arkadaşlar ben ilerde yeni sistem almayı düşünüyorum. Ve aldığım zaman cpu olarak i5 2500k alıcam. Şimdiden soğutmayı ayarlıyım dedim... Rahat 4.5 overclock yapa bileceğim, 1155 soket uyumlu bir cpu fanı söyler misiniz? Bütçe 150'TL civarı.

ASUS'un DIGI+ VRM bulunan M5A97 veya M5A99X gibi bir modeliyle (AMD bazlı toplarsın diyerekten söylüyorum) bu soğutuclarla iyi ve stabil değerler elde edersin:

THERMALTAKE - Thermaltake Frio İntel / Amd CPU Soğutucusu CL-P0564 - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

NOCTUA - Noctua NH-U9B SE2 Cpu Soğutucu Intel Lga1366 Lga1156 Lga1155 Lga775 ; AMD AM2 AM2+ AM3 FM1 - Ürün Detayı - Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli Hızlı Alışveriş

Bu modellere ek Akasa Venom modelinede bakabilirsin. 20 TL'ye Akasa Viper 12 cm fan ekleyip çift fanlı yapabilme opsiyonunda var hem...

TeknoBiyotik: Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM Fanlı Intel(LGA2011) / AMD(FM1) Uyumlu İşlemci Soğutucu - İşlemci Soğutucuları - Overclock

Ben bunu tavsiye ederim. 6 bakır boru var.

- - - Güncellendi - - -

Ömer kardeşim THERMALTAKE Frio da 5 ısı borusu var ama işlemciye direk temas etmiyor yanılmıyorsam. Recep kardeşim önemle devamlı bakır ısı borularının mutlaka işlemciye direk temas etmesi gerekir diyordu. Akasa venomu bir incele istersen çok iyi bir soğutucu bence.

Ama özellikle hangi soğutucular iyi biliyomusunuz... Fanın iki yanında, ve bide üstünde pervanesi olanlar.

Soğutma performansı fanlara değil, soğutucudaki ısı borularının kalınlığına, boruların kaplamasına ve fanların CFM değerine bağlıdır. Kaç fan olduğuna değil ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı