i5 2500K, GTX 970'e darboğaz yapar mı?

tarkanbeyaz

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir sistem topluyorum ve halihazırda aldıklarım:

• Zalman Z11 Neo 700W
  • Evga GTX 970 FTW
  • Asus VN247H
i5 6600k Skylake işlemci Asus z170-A anakart ve DDR4 8GB bellek almayı düşünürken dün tesadüfen gördüğüm ve aşağıda sizinle paylaştığım videoda kafam iyice karıştı. Acaba eski sistemimdeki i5 2500k'yı kullanmaya devam etsem de cebime darboğaz yaptırmasam mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bendeki tek sorun h61 model bir anakarta sahibim ve i5 2500k'yı OC yapacak bir anakart bulmakta sıkıntı çekiyorum. Zaten bu yüzden işlemci ve anakart yenilemeyi düşünmüştüm ancak merak ettiğim i5 2500k OC yapmadan GTX 970'e darboğaz yapar m? Maksadım bir müddet daha böyle devam etmek ve 5 ay sonra Skylake sisteme geçmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi 4.0ghz'e çekmen lazım darboğaz olmaması için.

Çekmek içinde 2. el OC yapacak anakart bulabilirim ona da yine 250 TL istiyorlar 5-6 ay sonra Skylake sisteme geçeecğimi düşünürsek kısa süre kullanmak için 250TL vermek saçma sanırım. 3.3 Ghz yetmeyecek sanırım.

SkyLake sistemler için şuan tek sıkıntı RAM fiyatları gibi onlarda yavaş yavaş düzelmeye başladı. Yılbaşına doğru dolar düşmeye başladığında sistemini toplarsın.

Bence bir sıkıntı olmaz. Darboğaz olsa bile oyunu hala oynanabilir hale getirir. Ben olsam bu haliyle devam ederdim.

Devam et diyorsun. Peki yılbaşına kadar doların düşeceği bilgisi gerçek mi? Artabilir de. Ben de bu hali ile devam etmek istiyorum ve Skylake sistem tamamen oturduğunda, DDR4 RAM lerinde fiyatlarının normale döndüğü, anakart çeşitliliğinin arttığı bir dönemde sistemi yenilemek tercihim.

Dolar belli değil düşebilir de fırlayabilir de ama zaten eldeki işlemci güçlü. Masraf yapmaya ben gerek görmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…