i5 2500K sistem yükseltme

vysltnk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar grafik tasarım (Adobenin tüm programlarını kullanıyorum ve bazen birkaç tanesini aynı anda kullanmak zorunda kalıyorum.) için kullandığım masaüstü bilgisayarımla ilgili sizden sorunu ve yükseltilmesi ile ilgili öneride bulunmanızı rica edeceğim. Var olan sistem bu şekilde:

İşlemci : Intel core i5 2500K
Anakart : ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3
RAM : Kingston Hyberx 1600 MHz - 4x2 RAM
Ekran Kartı : MSI Nvidia Geforce GTX 500 - 1GB
Hardisk : 128 GB Samsung EVO SSD + 1 TB WD HDD
Güç Kaynağı : Cooler MASTER 400W

Öncelikle güç kaynağı bana düşük geldi hemde çok ses çıkartıyordu bakımını yaptırmama rağmen esinde azalma olmadı bende High Power Astro Lite 750W 80Plus GOLD satın aldım. Bunun dışında anakartta bulunan 4 RAM yuvasından birinde bir arkadaşımın RAM takma girişiminden dolayı sorun oldu. Sadece 3 yuva çalışıyor. 2 kırmızı, 2 siyah yuvadan bir siyah olanı bozuk. Kasada 4x2 GB RAM mevcut. Ben yükseltmek istiyorum. 2 tane 4 GB var 3. yuvaya 8 GB alsam olur mu veya var olanları çıkarıp direk 8x2 GB mı almam gerek? Birde işlemci fanım işlemci üzerine gelen fandı onuda değiştirmek istiyorum. Akasa Nero LX modelini satın alacaktım fakat yüksekliği çok alçak olduğundan birde 12 cm fan dan dolayı anakartımda işlemci yuvasının etrafından bulunan plakalardan dolayı oturmayacağını düşündüğümden satın alamadım. Bunun yerine anakartıma uygun bir işlemci fanı önerebilir misiniz? Son olarak bunların dışında sistem için önereceğiniz başka donanım değişiklikleri varsa lütfen benimle paylaşırsanız çok memnun olacağım...
BA-656-41_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı