i5 2500K ve GTX 560 Ti Sisteme 3000 TL'ye Yükseltme Önerisi

cesces

Kilopat
Arkadaşlar durumum şu; 6 sene önce
  • i5 2500K
  • Asus anakart (modelini hatirlayamiyorum ama iyi bir anakarttı)
  • Asus GTX 560 Ti
  • 8 GB HyperX RAM
  • 1TB HDD
  • Dark High Tower II 750w kasa toplamistim.
Anakartim bozuldu. Ben de anakarti yenilerken sistemi de yenileme dusuncesindeyim. Kısacası işlemci+anakart ve ekran kartina ihtiyacim var. PC'yi götürdüğüm bilgisayarcı, işlemcimi ona bırakma karşılığında, 3. Nesil i5 ile beraber benim kullandığım ekran kartını da takıp+128 GB SSD önererek yeni bir PC öneriyor ve 1500 TL istiyor.

Nasıl halledebilirim bu durumu? AMD hayatımda hiç kullanmadım ve şüpheyle yaklaşıyorum. Daha ucuz ancak güvenemiyorum. Yoksa bütçem karşılıyor gibi. Kafamdaki düşünce adamın teklifine okey deyip Nvidia 1050 Ti gibi bir ekran kartı alıp sistemi desteklemek.

Çok oyuncu değilim ama en azından bir şeyler çalıştırıp görmek istiyorum. Örneğin Batman ve FM serisini çok severim ve bu PC'de kasmalar yaşıyordum. PUBG hastası değilim ama en azından yeni çıkan oyunlara da bakmak istiyorum.

Bütçem başlıkta yazdığımdır. Bayağıdır da PC ile ilgili teknolojik gelişmelere vakıf olmadığım için yardıma ihtiyacım var. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu bütçeye yatırım yapmak pek doğru olmaz ama illaha yapmak isterseniz 2. el almalısınız. Örneğin elinizdeki işlemciyi, anakartı, ekran kartını satıp, İ7 4790, H81, GTX 1060, 8 GB RAM alabilirsiniz. Götürdüğünüz bilgisayarcı da güzel bakkalmış. 3. nesil İ5 400 TL en fazla, 128 GB SSD 200 desen işcilik ücreti 800-900 TL

Son düzenleme:

Anakartim bozuldu sikinti orada. Yoksa adamin ne yapmaya calistigini anliyorum. Ayrica Ram’im var 8gb hyperx.

Tesekkurler cevap icin. Ryzen, intelin yerini tutar mi? Daha once amd kullanmadim sadece ona guvenemiyorum.
Tutar tabiki ama sizin elinizdeki RAM ddr 3 mü yoksa 4 mü 2500k kullanıyor muşssunuz çünkü

İşlemcin sağlamsa ikinci el P67 çipsetli anakart al, üzerine sıfır RX 580 al ve yoluna devam. 1080P için 2500k overclock ile hala yeterli.

İşlemci değiştirirsen bellekleri de değiştirmen lazım, sendekiler DDR3 çünkü. Bütün bunlara 3000 lira yeterli gelmeyecektir.

Teşekkür cevap için.

8gb hyperx Ram’im var elimde. Önerdiğiniz parçalar çok makul. Sadece amd’ye güvenemiyorum ve elimdeki parçaları çıkartabileceğime. Ssd fikri düşündürüyor birde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…