i5 2500K voltaj değerleri farklı görünüyor

Ultracı

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. ASRock Z77 Extreme 4 ve i5 2500K işlemciye sahibim. BIOS'dan işlemci hızımı overclock ile 4.3 GHz'ye ayarladım.
Voltaj olarak fixed mode ile 1250V yi seçtim. CPU Z'de stress testi açtığımda CPU Z'de voltaj 1250 v olarak gözüküyor. İşin garip olan kısmı Core temp i açtığımda işlemci 1.3661 v de çalışıyor. Sanırım Core temp doğru olanı gösteriyor. İşlemci ayarladığım voltajda değil de belirli bir sınır ile otomatik bir şekilde voltaj alarak çalışıyor. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bu stres halindeki değerler.

2020.02.09-17.40.png

Şöyle özet geçeyim işlemci yük altına girdiğinde zaten Voltaj değerleri değişir korkacak bir şey yok. Örneğin 1.250 voltaj değeri vermişsinizdir ama program yük altında size 1.280-1.290 bandını gösterir ki bu gayet normal esneme olur yükün derecesine göre. Sıkıntı yok yani.

Şöyle özet geçeyim işlemci yük altına girdiğinde zaten Voltaj değerleri değişir korkacak bir şey yok. Örneğin 1.250 voltaj değeri vermişsinizdir ama program yük altında size 1.280-1.290 bandını gösterir ki bu gayet normal esneme olur yükün derecesine göre. Sıkıntı yok yani.
Ama burda sizin belirttiğinizden fazla bir esneme var 1250 V den 1370 V Ye esnemesi hiçde normal değil. Ha bu arada BIOS dan voltajı 1400 V Yapınca CPU Z Gene BIOS ta yaptığım ayarı gösteriyor. Ama Core Temp Ve HwMonitor gene yük altında sabit 1360 V - 1370 V arası gösteriyor. Yani ben ne yaparsam yapayım yük altındayken hep bu voltaj gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı