i5 2500'ü 1.6 Ghz'den yukarısına çıkarmak

glas95

Femtopat
Merhaba,

Elimde i5 2500 işlemci var. Ne yaptıysam 1.6 Ghz'den yukarısına çıkaramadım. Denediklerimi yazayım ben önerisi olan varsa buyursun. Çekirdeklerin hepsi çalışıyor bu arada ama 1.6 da sabit olarak.

Sistem;
i5 2500
Asus P8H67-M
DDR3 8 GB 1333 MHZ
R7 265
320 GB HDD
550w PSU

Denediklerim;
Güç planında minimum işlemci kullanımını %100 yaptım.
BİOS pilini çıkardım resetledim, varsayılan ayarları geri yükledim. BIOS güncel.
Manuel olarak çarpanı 3.3 yaptım.
2 kere format attım.

Merhaba,

Elimde İ5 2500 işlemci var. Ne yaptıysam 1.6 Ghz'den yukarısına çıkaramadım. Denediklerimi yazayım ben önerisi olan varsa buyursun. Çekirdeklerin hepsi çalışıyor bu arada ama 1.6 da sabit olarak.

Sistem;
İ5 2500
Asus P8H67-M
DDR3 8 GB 1333 MHZ
R7 265
320 GB HDD
550w PSU

Denediklerim;
BİOS pilini çıkardım resetledim, varsayılan ayarları geri yükledim. BIOS güncel.
2 kere format attım.
Buradaki programı dene.

Merhaba,

Elimde i5 2500 işlemci var. Ne yaptıysam 1.6 GHz'den yukarısına çıkaramadım. Denediklerimi yazayım ben önerisi olan varsa buyursun. Çekirdeklerin hepsi çalışıyor bu arada ama 1.6'da sabit olarak.

Sistem;
i5 2500.
ASUS P8H67-M.
DDR3 8 GB 1333 MHz.
R7 265.
320 GB HDD.
550W PSU.

Denediklerim;
BIOS pilini çıkardım resetledim, varsayılan ayarları geri yükledim. BIOS güncel.
2 Kere format attım.

Hocam ilk önce anakartınızın overclock desteklemesi lazım.

İyi bir fan soğutucunuzun olması lazım çünkü işlemci daha fazla performans verirse daha fazla ısınır

Ve son olarak güç kaynağınızın yetmezi lazım.

Hocam ilk önce anakartınızın overclock desteklemesi lazım.

İyi bir fan soğutucunuzun olması lazım çünkü işlemci daha fazla performans verirse daha fazla ısınır

Ve son olarak güç kaynağınızın yetmezi lazım.
hiç anlamadım yazdıklarınızı. zaten normal hızı 3.3 olmalı o.c. falan yok.
WİN7 yükledim yine olmadı. Önerisi olan yok mu? CPUZ benchmarkda da olması gerekenden düşük gösteriyor. Ama görev yöneticisinde CPU kullanımı %100 oluyor.
güncel

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı