i5 3210M sisteme işletim sistemi önerisi

Hocam Ders ve Netflix izleyecekmiş arkadaş o yüzden önerdim.

23.2'de ne gibi sorunlar var?
Kullanırken hiçbir sıkıntı yaşamamıştım.

Bazı istisnalar dışında neredeyse çoğu distro 600-800mb ram kullanacak ve Firefoxaaçtığında Ram kullanımı 1.2gb olacak. Kısacası kde kullandığın distrolarda fedora dışında neredeyse birkaç MB dışında aynı ram kullanımı olacak. Gnome da d a aynısı olacak. Garuda, blackstar vs gibi bloat distrolarda ram kullanımı bu sisteme göre diğer seçeneklere göre fazla olacak. İstersen son kullanıcı için uygun olan lmint, pop os, cachy vs kullanabilirsin. İlgim var uğraşırım dersen istersen nix os istersen arch ile kullan derleme dışında fark neredeyse everest dağı kadar olmayacak. Sadece ne kadar uğraşmak istediğinle alakalı olacak.

İ3 2.nesil 4gb ramli cihaz ile nix denedim, sorunsuz çalıştı. Archta jedne olduğunu hatırlamadığım browser açarken uygulamalar dalgalanarak açılıyordu. Wayland den dolayı olabilir. Archta testing repo ile kullandım büyük ihtimal ondandır.

@Qilin saf Arch ve nixos in önerilmesi bence yanlış, archinstall ile kurulumunda çok sorun oluşabiliyor. Nixos ise kütüphanelerin kurulumunu kendimiz yapıyoruz. Config düzenlerken nereye neyi ekleyeceğini bulamayabilir.

Hocam yazdığım gibi ne kadar uğraşmak istediğiyle alakalı, sadece kullanılıyor demeye getirmek istiyorum.

@Qilin hocam yeni Linux kullanıcılarının önüne ne kadar çok dağıtım çıkarırsak o kadar gözleri o kadar korkar. Bırakalım Mint Xfce kullansın. Kullanıcı dostu bir dağıtım zaten.

@Qilin hocam yeni Linux kullanıcılarının önüne ne kadar çok dağıtım çıkarırsak o kadar gözleri o kadar korkar. Bırakalım Mint Xfce kullansın. Kullanıcı dostu bir dağıtım zaten.
Haklısınız da hocam, sistem için distro seçmiyoruz, kullanım amacımız için distro seçiyoruz. Windows tarafından gelenler w11 için sistem yetmiyor veya zaten sistemi yetersiz günü kotarayım diye geldiğinden sistem için distro seçiyor. Distroların aşırı aşırı farklı olmadığını görmeleri lazım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…