i5 3210M ve GT 610M laptopta düşük performans

Melihcan15

Centipat
Öncelikle sistemimi izah edeyim.
i5 3210M - GT 610M 1GB - Intel HD 4000 1GB - 8 GB RAM
Sistemim bu şekilde ve şimdi sorunumu anlatayım.
6 yıllık olan laptopumu geçen seneye kadar yüksek performansta (Far Cry 3 +60 FPS ve Assassin Creed Rogue +60 FPS gibi) kullanabiliyordum. Şimdi bu oyunları yükleyip performanslarına baktığımda ise 30-40 FPS değerinden yukarıya çıkamadığını gördüm. Laptoplarda haliyle bir performans kaybı olduğunu biliyorum ancak 4 sene boyunca herhangi bir sorun olmayan laptopta 2 sene içerisinde mevcut performansının hemen hemen yarısına kadar düşmesi normal mi?
Yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım.
Ayriyeten laptop da Mining veya OverClock gibi herhangi bir işlemde kullanılmadı. Zaten Mining olmasının imkanı yok.

Laptopun bakımlarını yaptın mı?

Evet, daha 2 gün önce fan temizliği ve termal macun sürüldü. Performans artışı pek olmadığı için foruma sorma gereği duydum.
Format attıysanız ve formattan sonra 3. parti bir program ile sürücü güncellemesi yaptıysanız sıkıntı çıkarabilir bu şekilde.

Hayır hocam format atmadım.

Herhangi bir sıkıntı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Anlayamazsın fakat bence sorun yoktur tamamen çalışmama ya da görüntüde bozulma, renk değişimi varsa bozulmuş olması muhtemel. Sen ekran kartı sürücünü baştan yükle. Bir de fazla crack yapılmış(korsan) yazılım kullanıyorsan yine sıkıntı çıkarabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı