i5-3230M işlemci yavaşlaması

Şimdi birde benchmark yaptım. 20W'ı gördüm. 334 puan aldı.
Herhangi bir sorun burada da yok.

Sendeki sıkıntı işlemci testini Geekbench 5'de yapıp karşılaştırmayı G 3'de aramandan. G 5'de aratırsan paralel sonuçlar bulursun.

Peki 20 Watt'ı geçmemesi bir sorun teşkil ediyor mu?

Frekansın yüksek olması herhangi bir darboğaz veya kısılma olmadan işlemcinin çalışması gereken yüksek performansta çalıştığının göstergesi diyebilir miyiz?
+20 Watt üstüne çıksa daha fazla performans alabilir miyim? Yoksa +20 Watt olması için o/c yapıp tüketimle beraber frekansı mı yükseltmem lazım?

3230M'ye OC yapılmıyor. PGA soketli tipte 3230M ise upgrade edebilirsin, BIOS ve çipset destekliyorsa 3632QM takabilirsin, geçmişte ben 3630QM takmıştım laptobun soğutması iyi olduğu için.

İşlemcin normlara uygun çalışıyor. Soğutması iyi ise saatlerce tam yükte çalışır ki bu yeni laptoplarda neredeyse hiç rastlanmayan bir özellik, çoğu frekans düşürüyor ısınma sebepli. Ya da üretici TDPyi düşük set ediyor.

Yardımınız için teşekkür ederim. Şuan almam gereken maksimum performansı aldığımı söyleyebilir miyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…