i5 3230M Mavi ekran ve ardından klavyenin devre dışı kalması

fakpulat

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yaşadığım sorunu en başından anlatacağım sıkılmadan okursanız sevinirim. Yaklaşık 5 ay önce güncel Windows 10 indirip temiz kurulum yaptım. Güncellemeleri de sorunsuzca indirip kurdu, yeniden başlattığında mavi ekran verdi ve indirilen sürücüleri otomatik kaldırdı.

Sorun şu ki klavye devre dışıydı ve harici klavye de çalışmıyordu. Aygıt yöneticisinden baktığımda klavye bileşeninde! Vardı. Sorun üzerinde çok duramadım keza öğrenciyim ve ödevleri halletmem için Windows 8.1'e dönüş yaptım.

Son gelen güncellemelerle bir umut tekrar Windows 10'a geçerim sorunlar çözülmüştür dedim ama bu sefer temkinli davranıp sürücüler eski olsun aman mavi ekran almayayım kafasıyla elle kurdum. Ardından bir de kendisi güvenlik ve 1-2 sürücüyü güncelledi sonuç yine aynı.

Şu an Windows 8.1 kullanıcısıyım ama bu sorun sizce neden kaynaklı olabilir? Mavi ekran vermesi çok sıra dışı bir durum değil ama bunun yanında klavyenin devre dışı kalması ilginç. Sistemimi düzenlik olarak temizliyorum.

Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: NVIDIA 710M.
İşlemci: i5 3230M.
RAM: 8 GB.

İlk olarak minidump dosyalarınızı paylaşmalısınız.

Ayrıca anlamadığım bir şey var. Elle kuruyorum derken ne demek istediniz? Zaten kendiniz kurmalısınız. Yoksa Driver Booster vb. uygulamalar mı kullanıyorsunuz?

Aygıt yöneticisinden donanımı sitesindeki sürücüyü indirerek kurdum. Bazı sürücüler için markanın sağladığı sürücü isimlerinden yardım alarakta araştırdım. Örneğin ses kartı sürücüsünü elle kurdum. İntel ekran kartı bileşenini. Kelimeleri özenli kullanmaya çalışıyorum yanlışım varsa uyarırsanız sevinirim. Driverbooster saçmalığına girmedim. Şuan tekrar eski windows 8'e döndüm. Minidump dosyasını paylaşmamın faydası olur mu bilmiyorum olursa hemen paylaşırım.

Minidump dosyası ile hatayı tespit edip size çözümü sunuyoruz. Minidump dosyanızı bizlerle paylaşın.

Olur olur. Siz o işi bize bırakın yeter.
Kusura bakmayın beklettim biraz araştırma yapmam gerekti, çünkü bende o dosya yoktu. Ali abinin adımlarını inceledim açık olmaya biliyormuş başka sitelere de baktım. Sanırım ben o hatadan sonra temiz kurulum yapınca mavi ekran dataları da silinmiş oldu. Anladım kadarıyla da veri olmadığı için yorumda yapamayacaksın sağlık olsun ilginiz için çok teşekkürler. Sırf bu ilgiye windows 10 kurup mavi ekran alasım geldi Başına gelen var ise bana mesaj atarsa sevinirim. Görselleri bırakıyorum;

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    24,3 KB · Görüntüleme: 32
  • 2.PNG
    8,7 KB · Görüntüleme: 36
  • 3.PNG
    2,3 KB · Görüntüleme: 33
İsterseniz Windows 10 geçersiniz ve mavi ekran ile karşılaşırsanız o dosyaları paylaşırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…