İ5 3230M ve GT 635M Laptop Windows 8.1 Oyun Oynarken Donma Sorunları

Dentarthur

Hectopat
Daha fazla  
Uzun zamandır Windows 8.1'e geçmemek için direniyordum çünkü daha önce geçtiğimde bilgisayarımdaki neredeyse tüm programlar (oyunlar, videomakerlar, office vs.) açılmaz olmuştu, benim de tekrar Windows 8'e döndürüp bütün gün uğraşmam gerekmişti. Dün ben hiç istemememe rağmen bilgisayar tekrardan, kendi kendine Windows 8.1'i yükledi. Sanırım otomatik güncelleştirmeleri kapatmam gerekiyormuş ama her neyse, ilkinden farklı olarak bu sefer ''oyunlar dışında'' tüm programları açabiliyorum.

Oyunlarda ise gene aynı sorun var. Assassin's Creed 3'ü açtığımda ''Inspried by historical events...'' yazısından sonra oyun donuyor ve AC3SP çalışmayı durduruyor. ''Şu hata oldu'' vs. gibisinden bir yazı gelmiyor. Ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim. Denediğim şeyleri sıra sıra alta yazıyorum, bunlar dışında ne yapmam gerektiği hakkında bir tavsiye verebilirseniz çok mutlu olurum. Oyunumun Orijinal olduğunu, kutulu aldığımı ve daha önce ne Windows 8'de ne de Windows 7'de (Windows 7'yi başka bir bilgisayarda denemiştim) böyle bir sorun ile karşılaşmadığımı belirteyim.

1. Belki driver'ı güncellemem gerekli diye NVIDIA'in sitesine girip eski-yeni tüm grafik kartı sürücülerini denedim. Hepsi ''uygun donanım bulunamadı'' hatası verdi. Ekran kartım GeForce GT 635M ama buna uygun olduğu söylenen hiçbir driver ''uygun donanımı bulamıyor''. Üstelik Windows 8'de gayet iyi çalışan oyun, 8.1 geldikten sonra niye birden bozulsun ki? Diğer driver'larım güncel mi değil mi diye bakmak için çeşitli programlar indirdim ama hepsinde güncel oldukları yazıyor.

2. Assassin's Creed 3'ü istisnasız her uyumluluk modu ile denedim, yönetici olarak çalıştırdım vs. ve sonuç hiçbirinde değişmedi. Oyunu silip tekrar kurdum ve yine, hiçbir şey değişmedi. Oyunun tüm update'lerini yüklediğime eminim, aynı şekilde uPlay'i de 3-4 defa silip tekrardan yükledim ve tüm güncellemelerini eksiksiz yükledim. Hiçbir şekilde durum değişmiyor. Oyun açılıyor ve title geldiği anda donup çalışmayı durduruyor.

3. OYUNUM ORİJİNAL OLMASINA RAĞMEN, resmen zilyon tane Crack atmayı denedim ama tabii yine, hiçbir şey değişmedi.

4. ''Bilgisayarınızda multi-processor varsa devre dışı bırakıp öyle deneyin'' tarzında bir çözüm önerisi gördüm fakat hem nasıl işe yarayacağını tam anlamadığımdan hem de güvenmediğimden denemedim bile. Bu şekilde çalışacak olsa bile bilgisayarın işlemci sayısını niye azaltayım?

Bilgisayarım Casper Nirvana i5-3230M, 64bit işletim sistemim, 4GB RAM'im var. Dediğim gibi Windows 8'deyken bir kez bile başıma böyle bir şey gelmedi. Bilgisayarın başka hiçbir özelliğini değiştirmedim ve oyunum orijinal.

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum yapmadan bilgisayarda sürücüler oyunlar vs kuruluyken böyle sorunlar yaşanıyor .

Aynı sorunla bende karşılaşmıştım . Çözüm şu yönde oldu

Temiz format atıp Windows 8 kurdum .

Hiçbir driver vs yüklemeden Windows Update'lerini yaptım .

Akabinden Windows 8.1 kurup tekrar updatelerini yaptım .

En son güncel driverları kurdum .

Denemediğim yöntem ise eğer driver sorunu yaşıyorsan sadece, oyundaki donma takılma bunla alakalı olabilir.

www.guru3d.com: Display Driver Uninstaller Download version 13.6.0.0 Bu linkten ekran kartı driver temizleme aracını indirip uygula . Türkçe desteği vardı yanlış hatırlamıyorsam. Akabinde reset atıp güncel driverı kurmayı dene.

Bu çözüm olmazsa en başta dediğim temiz format sorunu mutlaka çözecektir . Lakin uzun süre alıp updateler vs derken .

Temiz kurulum yapmadan bilgisayarda sürücüler oyunlar vs kuruluyken böyle sorunlar yaşanıyor .

Aynı sorunla bende karşılaşmıştım . Çözüm şu yönde oldu

Temiz format atıp Windows 8 kurdum .

Hiçbir driver vs yüklemeden Windows Update'lerini yaptım .

Akabinden Windows 8.1 kurup tekrar updatelerini yaptım .

En son güncel driverları kurdum .

Denemediğim yöntem ise eğer driver sorunu yaşıyorsan sadece, oyundaki donma takılma bunla alakalı olabilir.

www.guru3d.com: Display Driver Uninstaller Download version 13.6.0.0 Bu linkten ekran kartı driver temizleme aracını indirip uygula . Türkçe desteği vardı yanlış hatırlamıyorsam. Akabinde reset atıp güncel driverı kurmayı dene.

Bu çözüm olmazsa en başta dediğim temiz format sorunu mutlaka çözecektir . Lakin uzun süre alıp updateler vs derken .

Formatla çözülebileceğini biliyorum, daha önce başıma geldiğinde dediğin yöntemle çözmüştüm ama bu sefer daha az "uğraştırıcı" bir çözüm arıyorum. En son çare format olacak tabii de, bilgisayarımda çok fazla program ve dosya olduğundan üşeniyorum.

Driver temizleyip tekrar kurmayı deneceğim, sonucu buraya yazarım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı