i5 3317U Ekran kartı ısındığı için mi işlemci ısınıyor?

Yekast

Hectopat
Merhaba i5 3317U işlemci Intel HD Graphics 4000 var duyduğuma göre Intel ekran kartları işlemciye bağlıymış. Benim de laptop bazı oyunlarda GPU 100 90 arası değişiyor ama CPU öyle değil. 30 20 falan ama bilgisayar ısınıyor. Merak ettiğim ise ekran kartı ısındığı için mi işlemciye yansıtıyor eğer yansıtıyorsa bir ekran kartı alacaktım. Zaten laptopa harici ekran kartı takıcağım zaten. Takarsam ısınmayı engeller mi?

Merhaba i5 3317U işlemci Intel HD Graphics 4000 var duyduğuma göre Intel ekran kartları işlemciye bağlıymış. Benim de laptop bazı oyunlarda GPU 100 90 arası değişiyor ama CPU öyle değil. 30 20 falan ama bilgisayar ısınıyor. Merak ettiğim ise ekran kartı ısındığı için mi işlemciye yansıtıyor eğer yansıtıyorsa bir ekran kartı alacaktım. Zaten laptopa harici ekran kartı takıcağım zaten. Takarsam ısınmayı engeller mi?

O elinizdeki laptopa harici ekran kartı takamazsınız yalnız.

Entegre GPU 100-90 dereceyken işlemci nasıl 20-30 oluyor anlayamadım? Kullanım değerlerina bakıyor olmayasınız?

Ayrıca evet, GPU sıcaklığı işlemciyi etkiler. İkisi de aynı birimin içinde bulunduğu için birinin ısınmasını diğerini de etkileyecektir.

Entegre GPU 100-90 dereceyken işlemci nasıl 20-30 oluyor anlayamadım? Kullanım değerlerina bakıyor olmayasınız?

Ayrıca evet, GPU sıcaklığı işlemciyi etkiler. İkisi de aynı birimin içinde bulunduğu için birinin ısınmasını diğerini de etkileyecektir.

Peki ne yapmalıyım? Bir de benim laptop acaba 2 ekran kartlı mı? Intel HD 4000 ekran kartı var Sony Vaio aygıtta gözükmüyor ama nereden geçebiliriz diğer ekran kartını?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ne yapmalıyım he bir de benim laptop acaba 2 ekran kartlımı Intel HD 4000 ekran kartı var Sony Vaio aygıtta gözükmüyor ama nereden geçebiliriz diğer ekran karta.
Aygıt Yöneticisi'nde bilinmeyen aygıt veya birden fazla görüntü bağdaştırıcısı bulunuyorsa ikinci bir ekran kartı daha vardır, kontrol edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı