i5 3330 800-1000 TL Upgrade Önerisi

alovich

Hectopat
Ortalamanın altında eski bir bilgisayarım var. En baştan bütün parçaları yenilemek ya da 4-5K para vermek istemiyorum, en azından ortalama bir sistem yeterli. Şu ana kadar Tomb Raider, Outlast 2, The Long Dark, Fortnite gibi oyunları düşük/orta ayarda rahat bir şekilde oynadım. Sadece ekran kartı alsam yeterli diye düşünüyorum ama diğer parçalarla uyumlu olur mu bilmiyorum. Sizce ne alabilirim? Bütçe 800-1000 TL
Sistem özellikleri;

İşlemci: Intel Core i5 3330 CPU
RAM: 4 GB
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 6510
Anakart: Asustek P8H61-M

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sisteme 1050 Tİ alabilirsiniz. Tüm bütçeniz buna gidecektir. İkinci el alabilirseniz sisteminize RAM ilavesi de yapabilirsiniz. O zaman daha verimli olur.

Eğer 2. el almam derseniz 1050 Tİ alıp bütçeniz uygun olduğun RAM ve SSD ekleyebilirsiniz.

Rami 8 GB yapasanız sizin için uygun olur.
1050 Ti al derdim fakat 1050 Ti LP çok pahalı 900 TL- 1100 TL Arası fakat 1050 ile 1050 ti arasında hiç fark yok neredeyse fiyatları aynı bu durmda uygunsa 1050 Ti LP almanızı öneririm.
Eğer Fiyat bakımından uygun değilse 1030 Alın veya GTX 750Ti ( 2. EL Aliexpress ) GTX 970 ( 2. El )
İşlemci LGA 1155 Destekliyor Upgrade söz konusu değil Ancak 3. nesil işlemci takılabilir ( Bu da pek bir fayda vermez )
1200 TL ye kadar bütçen yetiyorsa 1050Ti + 4 GB DDR3 1333 Mhz bir ram al derim.

Bu sisteme 1050 Tİ alabilirsiniz. Tüm bütçeniz buna gidecektir. İkinci el alabilirseniz sisteminize RAM ilavesi de yapabilirsiniz. O zaman daha verimli olur.

Eğer 2. el almam derseniz 1050 Tİ alıp bütçeniz uygun olduğun RAM ve SSD ekleyebilirsiniz.
Normalde sistem hakkında pek bilgim yokken sadece ekran kartı almayı düşünüyordum. Biraz bilgi sahibi olunca sadece ekran kartının yeterli olmadığını, diğer parçalarla uyumlu olması gerektiğini falan anladım. Sadece 1050 ya da 1030 alsam yeterli, uyumlu olur mu yani?

Sahip olduğunuz RAM ile aynı özellikte bir 4 GB daha RAM alın. 1050 Ti para yetmez muhtemelen, o yüzden RX 560 alın. 1030 ile uğraşmayın.
Ya yok aslında daha çok para koyup 1050 falan rahat alabilirim, ama dediğim gibi diğer parçalarla uyumlu olmaz vs. sadece ekran kartı almak yeterli mi bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı