i5-3330 - RX 580 sisteme 450W PSU yeter mi?

İşlemci: i5 3330.
Anakart: MSI H61M-P21 Micro ATX.
2 adet 120GB SSD.
2 adet 8 GB DDR3 1600MHz RAM.
Sapphire RX580 4 GB.
Redrock 450W Psu
Hesapladığıma göre 355W civarı çekiyor güç kaynağım 12V1 kanalından 17 amper 12V2 kanalından 16 amper veriyor toplam 33 amper yani bu da 396W yapıyor yeterli ama pek emin olamadım biraz eski bir PSU.

Yetmesi lazım 185W ekran kartı çekiyor 77W işlemci kafadan 150W'ta sistem alsa sistem asari yuk altında kapanabilir PSU çok kalitesizse diye tahmin ediyorum bence sıkıntı çıkarmaz.

Yetmesi lazım 185W ekran kartı çekiyor 77W işlemci kafadan 150W'ta sistem alsa sistem asari yuk altında kapanabilir PSU çok kalitesizse diye tahmin ediyorum bence sıkıntı çıkarmaz.

PSU kalitesizse patlar. Kaliteli PSU'lar kapatıyor otomatik olarak.

Kötü bir PSU. Hemen hemen yetecektir ancak 12v kanalından ne kadar veriyor onu bilmek lazım. Hiç olmazsa FSP 550W al. Muhtemelen yetmez bu arada.

Arkadaşlar Oyunda vs bir sıkıntı olmadı furmark yaptım ondada olmadı kapanma-reset gibi sorun yok yani 154-155 watt çekiyor kart şuanlık Sapphire Pulse modeli 8 pin giriş istiyor ben sadece 6 pin taktığım halde böyle ateşle oynuyoruz ama hadi bakalım patlamasa bari.

Bu mesajı yazdıktan sonra furmark devam ediyordu ve reset yedim CS'de bir problem olmuyor %100 kullanmadığı halde ama ekran kartına yüklenenlerde sıkıntı olacak gibi en yakın zamanda değişeceğim.

6 pin taktığım için de reset yemiş olabilir güç kaynağından dolayıda.

Sıkıntıyı çözdüm arkadaşlar ekran kartına undervolt yaptım şuan sabit 120W çalışıyor 1 saattir furmarkta reset falan atmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…