i5 3330 Sisteme GTX 1050

dahagizli

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1050 serisinden bir ekran kartı almayı planlıyorum. Fakat gerek dolardan gerek çeşitlilikten 50 ₺ arayla farklı marka ve özellikte kartlara rastlıyorum. GTX 1050 TI bütçemi zorladığı için alamayabilirim, ama yine de durumum olursa ilk sıra onun. Eğer TI alamazsam, OC ya da Gaming X modeli arasında bir performans farkı olur mu? Ya da 1680x1050 çözünürlükte bir ekran için 2 GB VRAM yeterli midir? Yoksa gelecek seneleri düşünüp 4 GB VRAM için kendimi zorlamalı mıyım? Kısacası kafamdaki küçük çapta soru işaretleri var.

Sistemim:
  • Asus P8H61-M LX R2.0 Anakart
  • Intel i5 3330 3.0 GHz işlemci
  • 4GB 1600MHZ DDR3 RAM
  • 500GB HDD
  • Xigmatek 500W PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem 500 ₺ civarlarındaydı zaten zorlayarak bu duruma geldim. Sınırlarımı zorlayıp 4 GB TI versiyonunu alacak gibiyim. Ram takviyesi birkaç ay sarkacak gibi duruyor bu yüzden... Peki çift ya da tek fanlı olması performansa ne kadar etki eder?

Bütçem 500 ₺ civarlarındaydı zaten zorlayarak bu duruma geldim. Sınırlarımı zorlayıp 4 GB TI versiyonunu alacak gibiyim. Ram takviyesi birkaç ay sarkacak gibi duruyor bu yüzden... Peki çift ya da tek fanlı olması performansa ne kadar etki eder?
GTX 1050ti fazla güç tüketip ısınacak bir kart değil. Tek fanlı da işinizi kolaylıkla görür.

Tavsiye için teşekkürler. Çekirdek hızının performansa yüzdelik etkisi ne kadardır? Bir çok yerden araştırmaya çalıştım ama gerçekten bu konuyu tam olarak kavrayamadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı