Selamlar, bilgisayarımın ekran kartı çok eski olduğu için yenilemek istiyorum. RTX 3050 ile i5-3340 darboğaz yapar ve FPS kaybeder miyim? 8 GB RAM'im var, ekran kartıyla beraber 600W PSU almayı planlıyorum.
Selamlar, bilgisayarımın ekran kartı çok eski olduğu için yenilemek istiyorum. RTX 3050 ile i5-3340 darboğaz yapar ve FPS kaybeder miyim? 8 GB RAM'im var, ekran kartıyla beraber 600W PSU almayı planlıyorum.
Selam, bilgisayarımın ekran kartı çok eski olduğu için yenilemek istiyorum. RTX 3050 ile i5-3340 darboğaz yapar ve FPS kaybeder miyim? 8 GB RAM'im var, ekran kartıyla beraber 600W PSU almayı planlıyorum.
Darboğaz yapar kesinlikle eğer 3050 almak için kendini şartladıysan işlemciyi değiştirmelisin ve 8 gb daha ram ekleyebilirsin çünkü artık 8 gb ram oyunlarda yetersiz kalıyor ki 2 yıla kalmadan 16 da yetersiz gelmeye başlayacak
Darboğaz yapar kesinlikle eğer 3050 almak için kendini şartladıysan işlemciyi değiştirmelisin ve 8 GB daha RAM ekleyebilirsin çünkü artık 8 GB RAM oyunlarda yetersiz kalıyor ki 2 yıla kalmadan 16 da yetersiz gelmeye başlayacak.
İşlemciyi değiştirmeye kalktığımda komple kasayı yenilemem gerekir ki onu şu an yapabilecek durumda değilim maalesef 1 yıl daha idare etmem gerekiyor bu işlemciyle.
İşlemciyi değiştirmeye kalktığımda komple kasayı yenilemem gerekir ki onu şu an yapabilecek durumda değilim maalesef 1 yıl daha idare etmem gerekiyor bu işlemciyle.
Ne oranda bir darboğaz olur ve UV yaptığımda sorunsuz kullanabilir miyim sizce? %10-20 civarı bir kayıp olursa benim için sorun olmaz.
underclock + undervolt yaparsan %20'ye kadar performans düşüp %40'a kadar bir darboğaz kaldırırsın. Grafikleri de yükseltirsen bir problem yaşamadan kullanırsın.
underclock + undervolt yaparsan %20'ye kadar performans düşüp %40'a kadar bir darboğaz kaldırırsın. Grafikleri de yükseltirsen bir problem yaşamadan kullanırsın.