i5-3450 ve MSI Z77A-GD55 hakkında görüşleriniz nelerdir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Joeyjordison

Hectopat
Merhaba arkadaşlar kendime sistem topladım, Eksi pc'mde ekran kartım olduğu için ona harcama yapmadım.

Kasa
1 x Aerocool Strike X GT Black 2xKırmızı Led Fanlı Full Siyah Mid Tower Oyuncu Kasası 151,80 TL+KDV
Güç Kaynağı
1 x Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı 121,05 TL+KDV
İşlemci
1 x INTEL Core i5-3450 LGA 1155 6MB 3.1GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) 419,07 TL+KDV
Anakart
1 x MSI Z77A-GD55 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) 338,11 TL+KDV
Bellek
1 x Geil Enhance Corsa 8GB 1600MHz CL9 Dual Channel Bellek Kiti (2x4GB) 119,13 TL+KDV
HDD
1 x Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST1000DM003) 215,59 TL+KDV

8 taksitle 1.383,03 TL'ye geliyor. Bütçem de bu yönde yeterli ve msi'ın bu kartına hayran kaldım onu kullanmak istiyorum o yüzdende anakartına göre seçtim işlemciyi.

Teknobiyotik üzerinden topladım axess kartımla alacağım, Sizce nasıl ?

Ekran kartımı mart ayında almıştım asus hd6850. Bütçem ise 1400 tl civarı ( ama ne kadar düşük olursa o kadar iyi ). Aslında AMD sistem toplayacaktım ancak teknobiyotikte amd sistem için iyi bir anakart yok, iyi olanlar ise 500 civarı. Bu sistem hem ileriye dönük hemde msi'ın bu anakartına hayran kaldığım için onu kullanmak istiyorum açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an teknobiyotik PC Toplama sihirbazından bakıyorum AMD işlemci için gayet iyi anakartlar var.Asus m5a99x evo benim kullandığım bir anakart.Gayet iyi bir anakarttır.

Evet o kartı biliyorum( yine asrock fatality var ), performansı iyide olabilir ancak o karta o kadar para vereceğime ileriye dönük daha iyi bir yatırım pci 3.0 desteği olan bu anakart daha albenisi olan bir kart gözmde. Eğer değiştireceksem de bu sistem beni 4-5 yıl idare etmeli diye düşünüyorum. PCI 3.0 desteği olmasını şu yönden olumlu buluyorum ileride performans dşüklüğü yaşarsam ekran kartımı kaliteli bir ekran kartıyla değiştirim, anakart ve işlemci değiştirmeye gerek kalmadan bilgisayar performansını koruyabilirim diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Bu yüzden sizin görüşlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI Express 3.0 ile 2.0 arasındaki performans farkı neydi yahu %1 miydi %5 miydi? Burak abi ya da Recep abi anlatsın size. Anakartta ileriye dönüklük için PCI Express yuvası yerine işlemci soketine, SATA 3 desteğine vs. bakman lazım. Ayrıca M5A97 Evo ne oluyor? Teknobiyotikte var ve çok iyi bir kart. Ekran kartını da direk kullanabilirsin. Sistem ileri dönüklük açısından gayet iyi. İleride ekran kartını değiştirsen yeter...

@Berkan daha almadım kasayı ama özelliklerinde önde ve arkada 2 tane olduğu yazıyor , su soğutma için kasa dışına çıkışları da mevcut.

@OmerGndz 1400 tl ye bir sistem hazırlayabilir misin ?

@Berkan daha almadım kasayı ama özelliklerinde önde ve arkada 2 tane olduğu yazıyor , su soğutma için kasa dışına çıkışları da mevcut.

@OmerGndz 1400 tl ye bir sistem hazırlayabilir misin ?

Ekran kartı olmayacak mı? Olmayacaksa işlemciyi FX-8120, anakartıda ASUS M5A97 EVO yapalım. Tasarruf ettiğimiz bütçeylede OCZ Agility 3 120 GB SSD alalım ve HDD'yi 500 GB yapalım. Geriye hiç bir eksiği kalmadı ama güç kaynağını 650W yapalım ki ileride ekran kartını upgrade edersen sorun çıkmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…