i5-3470 1.500-2.000 TL sistem yükseltme

AbdllahAltin

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci: Intel(r) Core(tm) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz.
Takılı RAM: 8.00 GB.
Sistem türü: 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci
DDR3 işletim sistemine sahibiyim.
Bütcem:
Bu sistemi adam etmek için: 1.500-2000 TL
Yeni bir bilgisayar için 3.500-4.500 TL

Sistemimin yetersiz olduğunu düşünüyorum, bu yüzden farklı bir şeyler yapmayi ama teknik desteğe ve bilgilere ihtiyacım olduğu için bugun sizlerin bilgisine ihtiyac duydum.
Bilgisayarımda yayın yapmak ve oyunlarda etkili yani yüksek grafikli oyunlarda etkili bir bilgisayar olabilmesi için nasıl bir yol izlemeliyim?
Farklı ekran kartları her bilgisayara olabiliyor mu?
İşlemcinin desteğine göre mi RAM takılıyor veya fazlası takılabilir mi?
Bunu adam eder miyiz yoksa yeni bir bilgisayara geçmemi önerir misiniz?
Bilgisayarım çok kötü olduğunu düşünmüyorum ama bir fikre ihtiyacım olduğunu ve ufak bir dokunuş gerektiğini düşünüyorum.
Vaktinizi ayırıp yorum yapıp ve okuduğunuz için teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.
Umarım yorumlarda arada derede kalmam, başarılar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence yeni bir bilgisayara geçmelisin çünkü artık o soket eskidi. Geçeceğin yeni bilgisayarda AMD Ryzen 3 3100 ve bütçene göre bir ekran kartı öneririm.

Toplayacağın sistem yaklaşık bu özelliklerde olur. Not: Bu bir sistem tavsiyesi değildir.

Güçlü bir işlemci ve ekran kartı ile yükseltmen lazım. Tabi bununla beraber anakart ve RAM'lerde değişecek. Kısacası yeni sistem daha mantıklı. Ekran kartlarında PCI Express önemli anakarttaki PCI Express slotu destekliyorsa uyumlu olur. İstediğin kadar RAM takabilirsin ama ihtiyacın kadar takmak daha faydalı olur boşuna masraf etmezsin diğer donanımlara daha fazla bütçe ayırabilirsin.

Bu cihazı satıp üzerine para koyarak daha iyi bilgisayar almanız daha mantıklı olur çünkü işlemciyi yükseltseniz mecburen anakart değişecek o değişince DDR4 RAM takmanız gerekecek bir de elinizde kalan anakart işlemci RAM yerine komple sistemi satmak daha kolay olur.

RX 480 8 GB + i3 8100 + H310 + 16 GB 2400 MHz DDR4 RAM. 2200 TL'ye 2. elden halledilebilir.

RX 480 8 GB + i3 8100 + H310 + 16 GB 2400 MHz DDR4 RAM. 2200 TL'ye 2. elden halledilebilir.

Dostum sadece RX 480'in 1200 TL'den aşağı olacağını sanmam.
@SeastoreKing 10100F işlemcili bir sistem de alternatif olabilir şu anda piyasada 3100'den 200-300 TL daha ucuza bulunuyor ve oldukça güçlü bir model. AMD fiyatları bu sıralar pek uygun değil.

Haklısın ama hem alacağın MHz düşer hem de anakart bölümünde Intel daha pahalı. İkisi birbirini denkleştiriyor diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…