Çözüldü i5 3470 3.19 GHz'i geçmemeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Birkaanhos

Centipat
Daha fazla  
Intel Core i5 3470 işlemcim daha önceden 3.39 GHz kadar çıkıyordu, 2 gün önce işlemcimi söküp komple temizleyip macun yeniledim ve geri taktım ondan sonra temel frekansı olan 3.19 GHz'i geçmemeye başladı ne yaptıysam düzeltemedim. Güç ayarları da performans modunda. Bu formdan ve diğer sitelerden araştırdıgım kadarıyla yaptığım testler fotoğraflarda mevcut OCCT testinde 1 saat sonucunda herhangi bir sorun ya da sıkıntı olmadı 57 58 dereceyi geçmedi, ThrottleStop programında da ayarlar bu şekilde yardımcı olursanız sevinirim bir türlü çözmedim.

Dosya Ekleri

• occt benchmark test.png
    112,7 KB · Görüntüleme: 69
  • occt test.png
    130,7 KB · Görüntüleme: 67
  • techpowerup test.png
    62,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Throttle Stop'dan Set Multipler ayarını 34 yapıp kutucuğu tickleyin, save ve turn on butonuna basıp değerleri kontrol edin.
Throttle Stop'dan Set Multipler ayarını 34 yapıp kutucuğu tickleyin, save ve turn on butonuna basıp değerleri kontrol edin.

Çözüm
Dediğinizi yaptıktan sonra 3,39 GHz değerine çıktı teşekkür ederim, ufak dokunuşta olsa programı anlamadıgım için yapamadım, tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bilgisayarı yeniden başlatınca bu ayarlar aynı kalıyor ama uygulamayı açmadan 3.19 üstüne çıkmıyor sebebi ne olabilir uygulamayı açtıgım an 3.19 üstüne çıkıyor
Ayarları uygulama üzerinden yaptığımız için ayarların uygulanması için uygulamayı açmamız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…