i5 3470 bilgisayar performans düşüklüğü

yujirox

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yaklaşık 1 yıl önce RX550 2 GB ekran kartı aldım. Aldıktan sonra Witcher 3 falan rahatça oynadım ama şu an bilgisayarım her oyunda kasıyor Borderlands 1 bile takıla takıla çıldırttı. Sildim iade ettim. Mavi ekran falan vermeye başladı bilgisayar bugün nedeni ne olabilir sizce?
Diğer PC parçaları.
Intel i5 3470 3.20
4 GB 1333 MHz RAM.
H61H2-MV anakart.
230 watt güç kaynağı.
Z5K320-320 hard disk.
Pc nin kendisini 2012 de aldım geforce 405 idi içindeki ekran kartı onla rahatça oynadığım oyunlar bile kasıyor artık

Son düzenleme:
PSU 230W sıkıntılı muhtemelen pek kaliteli bir şeyde değildir onun dışında oyunlar için RAM'de yetersiz. HDD'nin testlerini sağlık durumunu da kontrol ediniz. Büyük başlı görünen sorun şuan bunlardan kaynaklı, birde bilgisayarınızın temizliğini ve macun yenilemesi yapmayı ihmal etmeyin.

Güç kaynağın ölmüş olabilir hocam 230W çok düşük gibi geldi bana. Birde bu +80 plus gold felan değilse şuan en baba 180 170 veriyordur.
ne alabilirim sağlam birşey önerebilirmisiniz çok bir bilgim yok bilgisayar ile alakalı 500 W iyimidir
PSU 230W sıkıntılı muhtemelen pek kaliteli bir şeyde değildir onun dışında oyunlar için RAM'de yetersiz. HDD'nin testlerini sağlık durumunu da kontrol ediniz. Büyük başlı görünen sorun şuan bunlardan kaynaklı.
teşekkürler

İşlemciye macun bakımı yapmak gerekebilir. Yani işlemcinin fanını çıkarıp fan ve işlemci arasındaki macunu temizleyip yeni macun sıkılması gerekir. Bilgisayar kapalı bir yerde ise hava akımı iyi değilse çabuk ısınıyor ve performans düşüklüğüne neden oluyor olabilir. İşletim sistemindeki başka sorunlar (sürücü güncellemeleri, virüs v.s.) buna neden olabilir.

İşlemciye macun bakımı yapmak gerekebilir. Yani işlemcinin fanını çıkarıp fan ve işlemci arasındaki macunu temizleyip yeni macun sıkılması gerekir. Bilgisayar kapalı bir yerde ise hava akımı iyi değilse çabuk ısınıyor ve performans düşüklüğüne neden oluyor olabilir. İşletim sistemindeki başka sorunlar (sürücü güncellemeleri, virüs v.s.) buna neden olabilir.
işlemci macun bakımı hiç görmedi işlemcinin üstünde metal bir plaka var 5 cm kalınlığında falan onun üstünde fan var ikisini çıkardığın zaman takmak çok zor oluyor takarken bir çentiği kırıldı zaten
Mavi ekran yediğiniz zaman minidump dosyası paylaşın anlayan kişiler yardımcı olur. Minidump Dosyalarını Paylaşın

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı