i5 3470 boşta 55 derece normal midir?

daghansener1

Kilopat
Daha fazla  
Sistemimde i5 3470 bir işlemci kullanıyorum. Herhangi bir OC yapmadım fakat Valorant'a girdiğimde PC donuyor ve tek çare reset atmak oluyordu. Ben de işlemci ısınıyor diye düşündüm ve MSI Afterburner ile baktığımda boşta 55-56 derecede çalıştığını fark ettim. Bu normal midir?

Normal değil yük altında nasıl o daha önemli.

Arkadaşında dediği gibi asıl olan yük altındaki değeri çünkü boşta sıcaklık değeri stabil olmayabilir. Benim CPU Blanced ayarlarda boşta arada 4.4 GHz'ye kadar çıkıp iniyor ve sıcaklık da ona göre artıp azalıyor. Ama bu ayarı 3.6 GHz'ye sabitlediğim zaman ise boşta 30-35'de geziyor. Eğer yük altında 70 ve üzerini görmüyorsan endişelenmene gerek yok.

Son düzenleme:
3470 daha önce kullanmıştım. Boşta 30 civarı gezerdi. Yükte ise 60 civarlarında. Stok soğutucu kullanıyordum ve kasamın hava akışı iyiydi.
kullandığım kasa benden eski zaten core 2 duo q6600 işlemcinin hazır marka kasasıydı bir zamanlar hava akışına yok desek yeridir bu yüzden kapağı açık kullanıyorum

kullandığım kasa benden eski zaten core 2 duo q6600 işlemcinin hazır marka kasasıydı bir zamanlar hava akışına yok desek yeridir bu yüzden kapağı açık kullanıyorum
Oyun oynarken 55 derece demişssiniz bu gayet güzel bence. Yanlış hatırlamıyorsam 70 dereceden sonra sıkıntı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…