i5-3470 & GTX 1050 sistem anakart ekranında takılıyor

Orhan Demirel

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Bugün almış olduğum Gigabyte GTX 1050 ekran kartımı Pegatron IPXSB-H61 anakarta takınca sistem açılmıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Ekran başta Pegatron yazısında kalıyor. BIOS güncel.
İşlemci: i5-3470
RAM: 16 GB 1600 MHz.
PSU: 300W.

Dosya Ekleri

• IMG_20230408_011225.jpg
    IMG_20230408_011225.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Sanırım HDD'yi yada SSD'yi bilgisayar okumuyor. HDD'nizi yada SSD'nizi sistemden çıkarıp başlatmayı deneyin. Pegatron ekranını geçebilecek misiniz görelim.
SSD çıkartıp başlattım ama geçemiyorum. BIOS'a girmiyor. O ekranda takılıyor.

Ekran kartımı çıkarttığım zaman anakarttan görüntü alıyorum, sistem çalışıyor.

PSU'dan dolayı sanırım.
Psu'dan olsa sistemin başlayacağını ama yüke girince kapanacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
SSD çıkartıp başlattım ama geçemiyorum. BIOS'a girmiyor. O ekranda takılıyor.

Ekran kartımı çıkarttığım zaman anakarttan görüntü alıyorum, sistem çalışıyor.

PSU'dan olsa sistemin başlayacağını ama yüke girince kapanacağını düşünüyorum.

Sistem tam güç veremezse kaba tabirle doyuramazsa zaten donar kalır. anakart ekranında deneyebilirsiniz farklı bir PSU ile, deneyin açılır mı bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem tam güç veremezse kaba tabirle doyuramazsa zaten donar kalır. anakart ekranında deneyebilirsiniz farklı bir PSU ile, deneyin açılır mı bakalım.
Hocam PSU bilgisayarı tam doyurmazsa bile sistem normal şekilde açılması gerekiyor. Eğer sistem yük altına girdiğinde ve PSU yetersiz ise de donmaz, sistem kendini yeniden başlatır.

Muhtemelen BIOS sürümümden dolayı açılmıyor. BIOS sürümüm 2202, araştırmalarıma göre 2206 destekliyormuş ama hiçbir yerde bulunmuyor. 2206 olarak verilen BIOS, 2202 çıkıyor.

Merhaba,
Bugün almış olduğum Gigabyte GTX 1050 ekran kartımı Pegatron IPXSB-H61 anakarta takınca sistem açılmıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Ekran başta Pegatron yazısında kalıyor. BIOS güncel.
İşlemci: i5-3470
RAM: 16 GB 1600 MHz.
PSU: 300W.

NVIDIA sürücüsünü kurup, deneyin.

Yine açılmazsa BIOS PCI Control display kısmını PEG yapıp deneyin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı