i5-3470 HD 5450 sisteme Catalina kurulumu

Adını boot olarak değiştirdiniz değil mi hocam? Eğer değiştirdiyseniz BIOS'da USB Boot ile ilgili ayarlar varsa o ayarlara bakın, ek olarak Legacy USB Support varsa açıp deneyebilirsiniz.

Adını boot olarak değiştirdiniz değil mi hocam? Eğer değiştirdiyseniz BIOS'da USB Boot ile ilgili ayarlar varsa o ayarlara bakın, ek olarak Legacy USB Support varsa açıp deneyebilirsiniz.

İkisini de yaptım hocam, değişen bir şey yok.

O zaman şu anki EFI klasörü ile bu işlemleri yapıp diskten boot etmeyi deneyin.

IOS'dan Boot sekmesine girip EFI Hard Drive olanı en üste alalım ve kaydedip çıkalım.
Gözükmüyor hocam. Fakat aşırı değişik bir şekilde seçili seçeneği açtığımda "grub rescue" ekranı geliyor. Bu sisteme daha önce hiç Linux kurulmadı.

Son düzenleme:
Normalde direkt diskin ismi değil de başında ya UEFI ibaresi bulunan ya da EFI ibaresi bulunan bir girdinin daha gelmesi lazımdı. USB'den boot etmemesinin nedeni BIOS ayarlarından olsa gerek, eğer yine kontrol etmenize rağmen açılmıyorsa BIOS Update deneyebilirsiniz.

BIOS Update dün denemiştim, değişen birşey olmadı. Eve geldiğim zaman BIOS ayarlarına tekrar göz gezdireceğim hocam.

BIOS'ta unuttuğum birşey yok. Hocam bu işlemleri OpenCore ile değil de Clover ile yapsak rahat ve aynı biçimde olur mu? Ekran kartı tanıtma, çözünürlük, çift monitör, ses vesaire... Çünkü önceden Clover ile en azından kurulum işlemini rahatça yapabilmiştim.

Doğru, tanıtma konusunda AMD kartınızı Clover'da tanıtmak daha basit olacaktır. Bununla deneyin bakalım, Clover ekranı geliyor mu diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…