i5 3470 işlemci ve RX470 sisteme kurulumu

Daha fazla  
RAM
Kingston 2x8GB=16GB DDR3 1600Mhz RAM
SSD veya HDD modeli
Samsung 840 Evo 120GB
Ekran kartı
Sapphire RX470 4GB AMD Radeon Ekran Kartı
Anakart
Gigabayte GA-H61M-DS2
İşlemci
i5 3470
Merhaba. Kenarda duran birkaç parça ile macOS kullanmaya karar verdim ancak en son hangi macOS sürümünü kurabilirim veya bu bilgisayara macOS kurulabilir mi yardımcı olur musunuz?

Elimde ASUS'un H81 anakartı ve Celeron işlemcisi var işlemci modelini tam olarak hatırlamıyorum bu anakarta RAM'leri takarak sizce kursam 3470'e göre daha iyi olur mu?

Önce Monterey kurulumu yapın, gerekli düzenlemeler sonrası dilerseniz Sonoma'ya yükseltirsiniz. Sonoma'yı direkt kullanabilmek için binbir çeşit kext ve patch ile uğraşacaksınız. Bizim ihtiyarın gözünden AVX 2.0 desteği kaçmış...

Selam ben ihtiyar
Yok kaçmadı, denerim derse yönlendireceğim
Denemezse normal alt sürümleri denettiririm.

Hangi .plist dosyasını seçmeliyim?
004-Desktop Ivy Bridge
014-Desktop Sandy Bridge-E_Ivy Bridge-E

Desktop Ivy Bridge ve en iyisi ilk Montery yada bir alt sürüm ile deneyin biraz tecrübe kazananın. Sonra dilersen daha yeni sürümler deneriz.
Tamamdır şimdi monterey deniyeyim o halde. Sonoma kurulumunu USB belleğe yaptım dediğiniz plist dosyası ile kurulumu başlatmaya çalışıyorum ancak sürekli support.apple.com/mac/startup adresini gösteriyor ve üzerinde engelleme simgesi var. Bu şekilde hatayı neden alıyorum öğrenebilir miyim?

Monterey kurulumuna geçtim ancak desteklenmeyen sistem hatası aldım. -no_compat_check komutunu ekleyerek bu hatayı geçtim ve kurulum ekranına gelebildim. Daha sonra disk izlencesinden SSD'yi APFS olarak biçimlendirdim. Disk seçim ekranına geldiğimde ise biçimlendirdiğim diski seçtiğimde "Güncelleme bu bilgisayara yüklenemiyor" hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl halledebilirim?
Bu arada Gigabayte anakartım var diye yazmıştım konunun başında. Birden fazla deneme yaptım ve bilgisayarı sürekli yeniden başlatmam gerekiyor tabiki ve bu sırada anakart BIOS'unu bozdu. Tekrardan bios çipini sökerek programladım ancak daha sonra tekrarladı. Bios dosyasını tekrardan çipe yazmama rağmen anakart çalışmadı ve anakartı değiştirip Ram'i de tek 8GB 1333Mhz olarak bıraktım. Şuanki anakart ASUS P8H61-M LX3 PLUS R2.0. Bu anakart ile de şöyle bir sorun yaşadım; Bios'dan CSM'i kapatıyorum ancak kaydedip çıktıktan sonra sistem yeniden başlayınca görüntü vermiyor. Bu yüzden CSM açık bilginiz olsun.

@claus

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…