i5-3470 mi i7-2600 mü?

zekialis

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, halihazırda i5-2400 kullanıcısıyım. Şimdi sistemime 2. el bir GTX 1050 Ti alacağım ve monitörüm de 1280x1024 yani yüksek ihtimal darboğaz yaşayacağım. O yüzden işlemcimi yükseltmek istiyorum. i7-2600 ve i5-3470 arasında kaldım. İkisinin de fiyatı aynı. i5 alırsam 3. nesil olduğu için birçok yenilik olacak sistemde. PCI Express 3.0, DirectX 11, maksimum RAM hızı 1600 MHz gibi ama bir yandan da i7 2600 biraz daha performanslı bir işlemci. Sizce hangisini almalıyım?

I5 2400'den geçiş yapmak istiyorsan en mantıklı işlemci I7 3770 veya anakartın OC destekli bir anakart ise I7 2600K veya I7 3770K. Onun dışında bütün işlemciler çöp artık 1155 sokette.

Uygun fiyatlı geçiş yapmak istiyorsan alternatif olarak Xeon işlemcili ve uygun anakartlı sistem kurabilirsin.

i7 3770 tabii ki ben de almak isterim fakat fiyatları aşırı derecede pahalı. Benim verebileceğim maksimum para 400 TL. O fiyata da 3470'ler var ve 1 tane de i7 2600 buldum. Sadece ikisinden birisini alma şansım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisini de önermem hocam pek bir kazancın olmaz. Oynadığın oyunlarda Resolution Scale ayarı varsa onu açıp yüksek çözünürlük elde etmeye çalışıp ekran kartına binen yükü arttırıp darboğazı azaltabilirsin.

Teşekkürler yardımlarınız için. Maddi durumum el verse daha yüksek bir işlemci almaya çalışırım fakat yapacak bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı