i5 3470 ile RX 570 kullanıyorum aktif olarak sistemimde, benim söylediklerime kulak asabilirsin. RDR 2 gibi bir oyunda bile darboğaz yaşamadım, BFV 64 kişilik servera girersem yaşarım ancak, onun dışında olmaz. Sen RX 470 ile çok rahat kullanırsın.
Dostum BFV'im var, Underground haritasını hiç denemedim fazla bir Online deneyimim olmadı ancak sorun da yaşamadım oynadığım kısa sürede. Şu an evde değilim, istersen bana Origin ismini söyle, dönünce birlikte BFV oynayalım.BF V demişken, ben i5-7500 + 1060 6G ile Underground dışında hiçbir haritada darboğaz yaşamadım, yaşamıyorum da. Varsa, online modunu deneyebilirsin, çok sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası o ikiliyle, aşağıya daha somut bir fikir vermesi açısından kendi videomu da paylaşıyorum, bakabilirsin. BF1'de de bazı haritaların 64 kişilik conquest ve operasyon modlarında biraz darboğaz oluyor, o oyun biraz daha değişik kodlanıp çoklu çekirdeğe bir tık daha fazla önem verecek şekilde optimize edilmiş bir oyun. Onun haricinde Assassin's Creed Odyssey/Origins'de de çekirdek/thread limitine takıldığı için sadece şehir içlerinde %10-15'lik hissedilmeyecek düzeyde bir verim kaybı söz konusu, şu an için ucu ucuna da olsa salt genel oyun için iş yapıyor bence.
Dostum BFV'im var, Underground haritasını hiç denemedim fazla bir Online deneyimim olmadı ancak sorun da yaşamadım oynadığım kısa sürede. Şu an evde değilim, istersen bana Origin ismini söyle, dönünce birlikte BFV oynayalım.
Evde olmadığım için bilgisayar yanımda değil, Origin hesabım da aklımda değilOrigin ismim; JonathanNorthTGW, ekleyebilirsin.
Ne bu? 2080 Ti mi takıyoruz da fark olacak? RX 470 yav. Şu dönemde giriş seviye sayılabilecek kartlardan birisi kendisi. HD çözünürlükte bile iki işlemciyle tam verim alabilirsin karttan, bir kayıp olmaz. Dolaysıyla fark da olmaz.İnan bak o ekran kartın i7 7700k'ya tak bir de i9 10900k'ya tak yine arada FPS farkı olacak.
Bu da doğru sayılmaz. Monitörün 60 Hz diye daha üstü FPS'lere çıkıldığında yine o akıcılığı bir nebze olsun hissedebiliyorsun. O kareler boşa gitmiyor yani.Zaten elindeki monitör 60Hz istersen 1.000.000 FPS al göreceğin FPS 60'ı geçmeyecek.
İşlemcilerle ilgili aşağıda bir video bıraktım ama sen ağlamaya devam edeceksin. i7 7700k GTX1060'ı besleyemiyor demek ki falan dersin şimdi.Ne bu? 2080 Ti mi takıyoruz da fark olacak? RX 470 yav. Şu dönemde giriş seviye sayılabilecek kartlardan birisi kendisi. HD çözünürlükte bile iki işlemciden tam verim alabilirsin karttan, bir kayıp olmaz. Dolaysıyla fark da olmaz.
Verdiğin örnek yanlış burada, haberin olsun.
Bu da doğru sayılmaz. Monitörün 60 Hz diye daha üstü FPS'lere çıkıldığında yine o akıcılığı bir nebze olsun hissedebiliyorsun. O kareler boşa gitmiyor yani.
Arkadaş'a göre yalnız kendisi bilgiye sahip,bununla kalmayıp "diğerlerini boşver" gibi bir tabir kullanıp "saygıyı senden öğrenecek değilim" tarzı cümlelerini yanıtladığı her konuda görüp raporluyorum.sende arkadaşa fazla laf anlatmaya çalışma yani yener hocam.@Fingoıfin hocam, öyle bir yorum yapmışsın ki, sanki burada yazanlar hiçbir şey bilmiyor. Düşük çözünürlükte bu işlemciye darboğaz yapar. Nasıl bir tabir geri kalanı salla. Biraz saygılı ol. Alınmaz diyen yok zaten. Alınır. Kalmışsın k serisi üst nesil işlemcileri örnek veriyorsun.
O kareler bilgisayarın sırtına boşa yük birincisi, ikincisi yırtılma yapıyor. Üçüncüsü 60Hz bir monitörde 60FPS'in görüntüsü ile 1000 FPS'in görüntüsü arasındaki tek fark ekranda oluşacak yırtılmalar ve duraksamalardır.
60 Hz monitör saniyede en fazla 60 kare gösterebiliyor. Yine de belirtelim. Bu demek değil ki bu monitörde oyunlar 90 FPS verince fark etmeyeceğiz. Fark ediyoruz! Ama bu 90 FPS hiçbir zaman tam olarak gösterilemiyor. Ancak tearing, yani görüntüde yırtılma ile geliyor bu kadar FPS...
Moderatörlerin anlama kabiliyeti var çok şükür ki ceza yemiyorum.Arkadaş'a göre yalnız kendisi bilgiye sahip,bununla kalmayıp "diğerlerini boşver" gibi bir tabir kullanıp "saygıyı senden öğrenecek değilim" tarzı cümlelerini yanıtladığı her konuda görüp raporluyorum.sende arkadaşa fazla laf anlatmaya çalışma yani yener hocam.
Tabii canım. Adamlar yüksek Hz'li monitörleri eğlencesine çıkarıyorlar zaten.o akıcılığı muhakkak hissediyorsun.