i5-3470 & RX460 sistem için yükseltme önerileri

Jesse Pinkmann

Hectopat
Katılım
1 Aralık 2021
Mesajlar
974
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam, önceden konu açmıştım mekanik klavye almakla ilgili ama daha detaylı düşününce bilgisayarımı geliştirmemin klavyeye vereceğim paradan çok daha mantıklı olduğu kanısına vardım. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum, sistemim:

i5-3470 3.20 GHz işlemci.
ASUS P8H61-M le/usb3 anakart.
MSI RX460 2 GB OC ekran kartı.
500W Dark Force DKPS500S1 PSU.
8 GB DDR3 RAM.
Arkadaşlar benim bildiğim işlemcim RX570-RX580'e kadar darboğaz yapmadan beslemekte. Yanlışım varsa düzeltin. Planım ise elimdeki RX460 ekran kartını satarak üstüne de aşağı yukarı 1K civarı para koyarak güçlü bir ekran kartı almak mesela RX570 gibi. RX460'ın piyasasını tam bilmiyorum 1500TL civarı sanırım. Üstüne de para koyarak dediğim gibi ekran kartı almak üstüne de bütçe kalırsa RAM'leri 2x8 yapmayı düşünüyorum. PSU'm söylediğim ekran kartlarını besler mi? Ya da daha farklı ne alabilirim nasıl bir geliştirme yapabilirim? Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Oynadığınız oyunlar FPS oyunları ise işlemcinizi yükseltmek daha mantıklı sonrasında ekran kartı alabilirsin rahat şekilde.
 
Bütçeniz nedir? RX 570 alınabilir, RAM 16 GB'a yükseltilebilir. Besleyebilir diye düşünüyorum ama değişim yapın bence.

Hocam söylediğim gibi 1K civarına mekanik klavye almayı düşünüyordum ama ondan vazgeçtim üstüne RX460'ı satıp (kaça satabilirim bilmiyorum) 2. el temiz bir kart almayı düşünüyordum. Bu arada PSU'm besler mi ki RX570'i?
 
Bütçeniz nedir? RX 570 alınabilir, RAM 16 GB'a yükseltilebilir. Besleyebilir diye düşünüyorum ama değişim yapın bence.
 
Oynadığınız oyunlar FPS oyunları ise işlemcinizi yükseltmek daha mantıklı sonrasında ekran kartı alabilirsin rahat şekilde.
Hocam oynadığım oyunlar fps olarak bi cs var zaten. Apex oynuyordum ama bilgisayarımda kasıyor onun dışında god of war cyberpunk'ı falan denemek istiyorum işlemciye ayırabileceğim gerçekten bütçem yok.
 
Bütçeniz nedir? RX 570 alınabilir, RAM 16 GB'a yükseltilebilir. Besleyebilir diye düşünüyorum ama değişim yapın bence.

Hocam bug oldu galiba yazdım üstte. Hocam psu'yu da değiştiremem şuan.

O zaman ekran kartı daha mantıklı.

Yani hocam demeye çalıştığım daha farklı oyunlar denemek istiyorum. Benim bildiğim oyunlarda ekran kartı daha önemli. Mesela metro serisini çok severim ama PC'm kaldırmadığı için Exodus'u oynayamadım.
Özellikle de Marvel's Spider-Man'i çok merak ediyorum.

GTX 1650 ekran kartı bu sisteme nasıl olur hocam? Palit oc model 2600 TL iyi mi?
 
Son düzenleme:
Güzel olur hocam.
Alınabilir kart temizse.
Hocam sanaldan tanıdığım sevdiğim bi arkadaşım başka birinden almış kart toplamda 1.5 2 sene anca kullanılmış çok temiz olduğunu söylüyor. Baya temiz kart yani.
 
Hocam sanaldan tanıdığım sevdiğim bir arkadaşım başka birinden almış kart toplamda 1.5 2 sene anca kullanılmış çok temiz olduğunu söylüyor. Bayağı temiz kart yani.

Kartın temizliği fotoğraflardan belli olur zaten hocam fotoğraf isteyin temizse satın alabilirsiniz bence.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…