i5 3470 Sistem geliştirme

Efe Gönen

Hectopat
Daha fazla  
Hali hazırda elimdeki sistem bileşenleri şunlar:
ASUS GTX 1060 6 GB.
1333 MHz 16 GB RAM.
i5 3470 işlemci ve bunları destekleyen PSU SSD vs.

Soru şu sistem güncelleyip 3500 TL gibi masraflara taze bir sistem yapmak mı yoksa i7 3770 gibi bir işlemci alıp 500-900 TL bandında ikinci el olarak yoluma bu sistemle devam etmek mi? Ve evet çok fazla masraf yapmak istemiyorum merak ettiğim şey gündelik hayat günümüz oyunları gibi meselelerde 3. nesil i7 işlemci yarı yolda bırakır mı?

O sistemi İyi bir paraya satıp 3500 TL ile birleştirip kat kat iyi sistem dizmek.

Gigabyte B75M-D3V anakartım.
Eğer düşük bütçeyle bir şeyler yapmak istiyorsanız i7 3770 alın ama K ibareli almayın gerek yok. Normali 600 TL ye bulunabiliyor işinizi rahatlıkla görür ama eğer sıfırdan isterseniz arkadaşın dediği gibi elinizdekileri satıp 3500 TL ile birleştirip manyak bir şey alırsınız.

Dediğim gibi fazla masraftan kaçınmak istiyorum. Peki ikinci el işlemci alınırken nelere dikkat etmek gerek sahibinden, Letgo, Gittigidiyor gibi sitelerden alışveriş yapılırken yani.

Dediğim gibi fazla masraftan kaçınmak istiyorum. Peki ikinci el işlemci alınırken nelere dikkat etmek gerek sahibinden, Letgo, Hepsiburada gibi sitelerden alışveriş yapılırken yani.
PIN lerine bakın arkasında siyahlık yanık izi gibi bir şey var mı ona bakın. Alacağınız kişiden sisteme takıp video atmasını isteyin genelde işlemcilerde sorun olmaz en zor bozulan parça. Deneyin sisteme görüntü geliyor mu diye yeterli. Sahibinden üzerinden alacaksanız GET açtırıp da alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…