i5 3470 sistemde Minecraft Java Edition dünyada etrafa bakınca donuyor

İşletim sistemi
Windows 10

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
128 GB SSD, 500 GB HDD
Ekran kartı
RX 550 4 GB
Anakart
OEM
İşlemci
İ5 3470
Merhaba. Sistemim oyunu oynatabilecek güçte. Fakat işlemci %100 kullanılmakta. Çözümü nedir?

Minecraft işlemci ağırlıklı bir oyun. Minecraft'ta işlemcinin %100 kullanılması normal sayılır.

Etrafa baktığınızda baktığınız yerde fazla detay varsa (yapraklar, mağaralar, ot, çimen vb.) arada donmalar, performans düşüşleri normaldir.

Hocam burdaki videoda aynı işlemci adamda gram donma yaşanmıyor.

Hocam buradaki videoda aynı işlemci adamda gram donma yaşanmıyor.
Her Minecraft dünyası bir değil. Sizin dünyanız daha detaylı olabilir, yerin altında mağaralar vb. daha fazla olabilir. Ayrıca videoda da işlemci pek iyi bir performans göstermiyor, oyun 40-50 FPS civarında seyrediyor.

i5 3470 10 yaşını geçkin bir işlemci, Minecraft ise günümüz sürümlerinde artık eski sistemlerde yeterince iyi performansla çalışamıyor.

Hocam videodaki sürüm 1.20.4 diye göstermiştim fakat işlemcim Valorant ve CS2'yi oynayabiliyor işlemci çok isteyen oyunlarda fakat Minecraft'ta böyle.

Hocam videodaki sürüm 1.20.4 diye göstermiştim fakat işlemcim Valorant ve CS 2'yi oynayabiliyor işlemci çok isteyen oyunlarda fakat Minecraft'ta böyle.
Dünya yüklemeleri sırasında takılmalar yaşanabiliyor. Valorant ve CS 2'de sabit bir harita üzerinde oynandığından Minecraft'a kıyasla daha az takılma yaşanması normaldir. Minecraft'ta siz hareket ettikçe dünyanın ileri kısımları yüklenip, geride kalan kısımları kapanıyor. Bu sırada oyun anlık takılabilir. Takılmaları azaltmaya çalışmak için görüş mesafesinde değişikler yapmayı deneyebilirsiniz.

Hocam işlemci kullanımı RAM'im performansı ile bağlantılı mı peki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…