i5 3470 sistemde RAM frekansı kaç olmalı?

651982

Decapat
Bilgisayarımda AMD sürücü zaman aşımı hatası alıyordum uzun süredir. Sorunu araştırdım ve RAM frekansını düşürünce sorunun çözüldüğünü iddia edenler var. Bunun için RAM frekansını düşürmek istiyorum ancak yapmam gereken hızı bilmiyorum. En uygun hız ne olur yardımcı olabilir misiniz? Intel H61 anakart var.

Bilgisayarınız Turbox mu?

Farklı sürücüleri veya ekran kartı UV yapabilirsiniz. Bunlarda RAM frekansı olayı yeni sistemler gibi değil. Desteği kadar çalışıyor.

Farklı sürücüleri veya ekran kartı UV yapabilirsiniz. Bunlarda RAM frekansı olayı yeni sistemler gibi değil. Desteği kadar çalışıyor.

Bunlarda RAM frekansı olayı yeni sistemler gibi değil. Desteği kadar çalışıyor derken tam olarak anlayamadım biraz daha açabilir misiniz?

H61 anakartlar 1600MHz destek veriyor en fazla ve o hızda çalışır en fazla. Daha yüksek RAM de taksanız 1600'den hızlı çalışmaz.

Yani hocam örneğin RAM hızını 3200"e çeksem bile 1600 olarak çalışır, düşürmemin hiçbir anlamı olmaz mı demek bu?

Zaten 3200 gibi değerler bu anakartta olmaz. Sizin sistemde sabit hızda çalışır.

Zaten 3200 gibi değerler bu anakartta olmaz. Sizin sistemde sabit hızda çalışır.

Hocam örnek olarak vermiştim 3200 değerini yani ben 1600'ün üstünde kaça alırsam alayım 1600'de çalışır demek mi oluyor?

Evet hocam. Aynen öyle oluyor. Bu nesilde örnek olarak Z serisi bir anakart ve uygun RAM ile OC yapılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…