Anlıyorum hocam. Size kesinlikle tavsiyem 16GB RAM olacaktır. Bilgisayarınıza uzun süredir format atmadıysanız ve PC içinde önemli veriler yoksa, temiz format atmanız iyi olur. Windows 10 Home veya Home Single Language en iyi tercih olacaktır.
8.1 kurarsan Valorant oynamazsın bu arada. Tek kanal zaten kötü performans veriyor. RAM'i çift kanal Dual kit 16 GB yapmaya bakın. Windows 10 ile sıfırdan format atın.
Sistem 10 çalıştırmayacak kadar kötü değil 960'ı hafife almayalım RAM çift kanal 8+8 yaparsanz drop falan kalmaz 8.1 tabii daha iyi olur ama hiç drop olmaz diye beklemeyin drop olur biraz daha azalır veya LTSB 2016 veya LTSC 2019 kurabilirsiniz Windows 10 hem güncel kalırsınız hem de daha az kaynk harcayan bir Windows ve güvenli olur çünkü Microsoft tarafından yapılmış kısaca RAM 8+8 yaparsanız drop kalmaz.