i5 3470 Sisteme GTX 960 Alma

Sytra

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemime yeni ekran kartı ve ram almayı düşünüyorum ancak aklımda birkaç soru var onları sormak istiyorum. Sistemim ile ilgili çıkarabildiğim tüm bilgileri resim olarak atıyorum. Not: Sistemi alalı 5 yıl oldu o zamanki kasa fiyatı 1100TL idi.

1-Sistemime almayı düşündüğüm ekran kartı ve ram sistemime uyar mı?
2-Yeni ekran kartı ve ram'i taktıktan sonra bilgisayara format atmak gerekir mi?(Çok eski bir laptopım vardı ona ram eklediğimde format gerektirmişti.)

Alacağım Ekran Kartı: MSI Nvidia GeForce GTX 960 4GB 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Fiyatı
Alacağım Ram : Kingston HyperX Fury Blue 16GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 Ram Fiyatı

Sistemim:
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png

Görüşlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba M.Enes ÇİNPOLAT,

Öncelikle aklıma bir soru takıldı sistemin masaüstü bir bilgisayar mı yoksa dizüstü bir bilgisayar mı ?
Anlatırken kasa fiyatı diyerek bahsetmişsin(masaüstü anlıyorum buradan) ama paylaştığın görsellerde anakartın notebook anakartı olarak gözüküyor bunu açıklarsan sana yardımcı olmaya çalışacağım.

Merhaba M.Enes ÇİNPOLAT,

Öncelikle aklıma bir soru takıldı sistemin masaüstü bir bilgisayar mı yoksa dizüstü bir bilgisayar mı ?
Anlatırken kasa fiyatı diyerek bahsetmişsin(masaüstü anlıyorum buradan) ama paylaştığın görsellerde anakartın notebook anakartı olarak gözüküyor bunu açıklarsan sana yardımcı olmaya çalışacağım.

Aslında görünce bende şaşırmıştım. Bugün bilgisayar kasasının içine bakınca anakartın gerçek modelini öğrenebildim.
Anakart modeli: ECS H61H2-M17 V1.0

RAM'den önce SSD düşünülebilir. Ekran kartı için PSU bilgileri bilinmeli, ama o işlemciyle GTX 960 sorunsuz kullanılır.

Tavsiye için teşekkürler. RAM almaktan vazgeçtim sayılır. SSD almayı düşünüyordum ancak bilgisayara ilk açıldığından beri bir kez bile format atmamış olmam ve açılış hızının 13-15sn gibi kısa sürmesi SSD konusunu benim açımdan gelecek yıllara taşıttı.

Sorularımdan bir diğeri olan yeni Ekran Kartı takınca format atma gereksinimi konusunda bir bilginiz var mıdır?
Ayrıca GTX960 için PSU kaç W önerirsiniz?

Açılış hızından çok, bilgisayarın tepki süresi için iyi olur.
500 600 Watt kaliteli bir PSU iş görür. GTX 960 120 Watt güç tüketimi olmalı. Diğer bileşenlerle beraber tam yükte en fazla 300 watt tüketimi olabilir tahminen. Bileşenlerin güç tüketimlerinin her geçen gün düştüğünü düşünürsek fazla abartmaya gerek yok bence. Gerçi ilerisi için bir planınız varsa bilemem.
Format gerekmez. Windows yüklü disk başka bilgisayara takıldığında bile donanımları tanıyıp açılıyorken ekran kartı için gerek yok. Eski sürücüleri temizlemek yeterli olur.

GTX 960 GAMING 4G | Graphics card - The world leader in display performance | MSI Global

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı