i5 3470 Sistemi Upgrade veya Monster Abra A7 V5 2.1?

Sarikaya05

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A7 v5.2.1 almayı düşünüyorum fakat masaüstü bilgisayarını yenile diyorlar arkadaşlar.

O yüzden ikilem arasında kaldım.

Masaüstü sistemi :
i5 3470 3.20 GHz
4 GB RAM
GTS 250

Laptop mu alayım? Yoksa masaüstü bilgisayarımı yenileyeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
-Arkadaşlar merhabalar. GTA V çıktığında aldım. Ve 4 günlük bir süreçle(400 kbs) indirdim. İnternetteki sitelerde yazdığım yazılarda kaldırır dediler ve bende satın aldım. Ama ayarlar en altta olduğuna rağmen kasıyor.
Bu yüzden sistemimi yenilemek istiyorum ama bi yandan da laptop almak istiyorum(tv ye bağlayıp oynamak için). O yüzden Sistem yükseltmesi ise hangileri yükseltilmeli?
İşlemci : İntel i5 3470 3.20 GHz
Ekran Kartı : Nvidia GTS 250 1 GB - 128 Bit - DDR3 (Asus GTX 960 Strix OC ROG - DC2 4 GB GDDR5)
Anakart : ASUS Motherboard P8H61-MLE R2.0
Güç Kaynağı : Everest 300 W ( Bunu belirleyemedim. Sizin önerileriniz ile yapmaya çalışacağım.)
RAM : 4 GB Kingston DDR3 1333 MHz Cl9 PC RAM ( + bir tane daha aynı RAM'den takviye yapacağım.)

-- Ben bu sistemi yükseltip 3-4 sene daha kullanmak veya MONSTER bilgisayar almayı düşünüyorum.(abra a5 v5.1)
-- Masaüstü için bütçe 1500-1800 TL arası.
-- Benim düşündüklerimi parantez içine yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zalman markasının 500 W güç kaynağını almanı tavsiye ederim.Everest, Frisby ve Sapphire markalarından uzak durun pişman olursunuz.Anakartınızın Mhz si 1333 Mhz ise tamam fakat anakartınızın Mhz si 1600 ise 1600 Mhz RAMler seçin.Ayrıca GTX 960'ı 800 TL olarak varsayıyorum(Bellekler ve PSU 400 TL varsaydım).Arta kalan 500 TL ile H97 bir anakart alın ki ileride upgrade çok kolay olsun.

Sistemdeki işlemci, anakart ve HDD'yi kullanarak yeni bir sistem oluşturacağız. 4GB daha RAM takviye yapacağız. Yeni sisteminle 4-5 sene daha idare edebileceksin.

Bütçen yetmez ise SSD'yi çıkart. Sinerji Bilgisayar'dan topladım.

5.jpg

Sistemdeki işlemci, anakart ve HDD'yi kullanarak yeni bir sistem oluşturacağız. 4GB daha RAM takviye yapacağız. Yeni sisteminle 4-5 sene daha idare edebileceksin.

Bütçen yetmez ise SSD'yi çıkart. Sinerji Bilgisayar'dan topladım.

Eki Görüntüle 94085

O sistemi alıp darboğaz mı yesin.
İ3 3470 GTX970'e bariz darboğaz yapacaktır.
GTX970'i alıp GTX960 gibi kullanmaktansa GTX960 alsın daha iyi.

SSD ve yeni anakart düşünmüyorum. Vatan ve sinerjiden aynı bileşenleri topladım. Fiyat farkı var. Sinerji hakkında çokda iyi yorumlar görmedim. Vatan'a dönüyorum tek çare. (4 günlük ban yemiştim cevap veremedim.)
Bunları aldıkdan bir kaç ay sonrada zaten anakart ve işlemci değişirim.
sinerji.png
vatan.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı