i5 3470 ve i5 3470 sisteme anakart tavsiyesi

OknKardashian

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemi yazayım

R9 270x (sapphire)
i5 3470 (1155 soket)
8 GB ram (x1)
Corsair carbide spec-01

Sistemim bu hepsi sıfır ve dalgınlıkla ekran kartına ve kasaya kafayı takmışken anakart ta bu olsun dediğim ve seçtiğim anakartın 3. nesil intel işlemcileri desteklemediğini fark ettim neyseki fark etmem çok uzun sürmedi . Maalesef tam olarak model hatırlamıyorum ama Q67 express chipset'li olduğunu hatırlıyorum Asıl sorum ise şu bu iki anakarttan birisini alma şansım var sizce hangisi almalıyım veya başka önerisi olan var mı ?

Gigabyte B75M-D3V İntel B75 Soket 1155 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar

GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / GA-B75M-D3H (Rev. 1.0)(Anakart,Yonga Seti B75,Soket 1155) /

Fiyat farkları neredeyse yok (yaklaşık 20 TL )Aşağı yukarı aynılar sanırım hatta neredeyse tamamen benim fark edebildiğim tek bariz farkları paralel port ve ram slotu kapasitesi . Aldığım ram bir adet 8 lik olduğu için 4 tane slota ihtiyacım yok ileride upgrade etsem dahi 32 ye çıkmayacağım için önemli değil bence . paralel portu da kullanmayacağım . Sizce hangisi hiç fark etmez diyeceğinizi tahmin ediyorum yine önceki gibi önemli bir farkı kaçırmadıysam ama başka önerileriniz var mı? Varsa neler ?

Sisteminiz eski sistem mi (yani 1 yıl kadar önce falan mı topladınız) ? Yeni mi topladınız ? Eğer sistem eskiyse

Gigabyte B75M-D3V İntel B75 Soket 1155 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar

Asus H61M-D İntel H61 Soket 1155 Ddr3 1333Mhz Vga Anakart - Vatan Bilgisayar

Asus H61M-Pro İntel H61 Soket 1155 Ddr3 1600Mhz Vga&Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar

bu anakartlar var görebildiğim.

Eğer sistemi toplamadıysanız daha işlemciyi i5 4460 yapın ve bunu ( Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar ) alın. Eğer sistemi yeni topladıysanız, tüm parçalar elinizdeyse, işlemciyi iade edin. O 1155 soketler ileride sıkıntı çıkartır uyumluluk açısından ve düzgün anakart bulamazsınız. Sorularınız için buradayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…