i5 3470 ve RX 580 Darboğaz Olur mu?

1emir1

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba bir konuda sizden bilgi istiyeceğim.
Anakart: Gigabyte H61
İşlemci: i5 3470
RAM: 4+4 1333 MHz
PSU: 650W 80+ bronz

Sistemime RX 580 4 GB ekran kartı takmak istiyorum darboğaz yaşar mıyım? Bu konuda bilgisi olanlar paylasirsa sevirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyununa göre değişiklik gösterebilir ama darboğaz olmaz diyemeyiz. İşlemciye yüklenen oyunlarda kendini belli edebilir. RAM MHz değerleriniz de düşük ve 8 GB RAM de yerine göre yetersiz kalabilir. 1080P'de kullanacağınızı farzediyorum. i5-3470 için RX 570 ve 1060 3 GB kartlar ideal diyebiliriz.

Oyununa göre değişiklik gösterebilir ama darboğaz olmaz diyemeyiz. İşlemciye yüklenen oyunlarda kendini belli edebilir. RAM MHz değerleriniz de düşük ve 8 GB RAM'de yerine göre yetersiz kalabilir. 1080P'de kullanacağınızı farzediyorum. I5-3470 için RX 570 ve 1060 3 GB kartlar ideal diyebiliriz.

600 TL'ye garantili buldum, ucuz oldugunu düşündüğüm için almayı düşünüyordum. Oynayacağım oyunlarsa PUBG, Knight Online ve LOL olur en fazla sizce bu oyunlarda darboğaz olur mu?

600 TL'ye garantili buldum, ucuz oldugunu düşündüğüm için almayı düşünüyordum. Oynayacağım oyunlarsa PUBG, Knight Online ve LOL olur en fazla sizce bu oyunlarda darboğaz olur mu?

Çok uygun fiyata bulmuşsunuz, almadan önce iyi incelemenizi ve testlerini yapmanızı öneririm. Şahsen durum bu şekildeyse almayı tercih ederdim. Oyun ayarlarını yükseğe çekersiniz. Kartın ve satıcının nasıl olduğu hakkında fikrim olmadığı için o kısmı size bırakıyorum.

Çok uygun fiyata bulmuşsunuz, almadan önce iyi incelemenizi ve testlerini yapmanızı öneririm. Şahsen durum bu şekildeyse almayı tercih ederdim. Oyun ayarlarını yükseğe çekersiniz. Kartın ve satıcının nasıl olduğu hakkında fikrim olmadığı için o kısmı size bırakıyorum.

Teşekkür ederim sizede cok sordum ama şu an 6 ay garantisi varmiş mining ve OC yaptigini anlamamin bir yolu varmi veya alirken nasil testlere sokabilirim bu konuda bilginiz var mı?
Kartın arkasındaki etiketlerin sökülmediğinden yani fırınlanmadığından emin olun. Almadan önce testlerini güzelce yapın. Bir sorun yoksa alabilirsiniz. Darboğaz olsa bile fiyat çok uygun.

Ne tür testler yapabilirim bilgilendirebilir misiniz?

Teşekkür ederim sizede cok sordum ama şu an 6 ay garantisi varmiş mining ve OC yaptigini anlamamin bir yolu varmi veya alirken nasil testlere sokabilirim bu konuda bilginiz var mı?

Ne tür testler yapabilirim bilgilendirebilir misiniz?

3DMark ve Furmark testleri yapabilirsiniz. Aldığınız sonuçları benzer sistemlerde yapılan internetteki diğer sonuçlarla karşılaştırabilirsiniz. Sıcaklık kısmına dikkat edin. Bu testleri 20-30 dk yapmaya çalışın. Çeşitli ağır oyunlara girme imkânınız var ise girin ve bir süre oynayın.

3DMark ve Furmark testleri yapabilirsiniz. Aldığınız sonuçları benzer sistemlerde yapılan internetteki diğer sonuçlarla karşılaştırabilirsiniz. Sıcaklık kısmına dikkat edin. Bu testleri 20-30 dk yapmaya çalışın. Çeşitli ağır oyunlara girme imkânınız var ise girin ve bir süre oynayın.

Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı