i5 3570 - RX 550 sistem yükseltilmeli mi?

Lientum

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: AMD RX 550 4GB | İşlemci: i5-3570 (4x) | Ram: 12GB(8x4) DDR3 | Anakart: HP | Monitör: Lenovo Thinkvision 60Hz | Klavye: Gamepower Warlock Compact Red Switch | Mouse: Claw's Titan X1 | PSU: FEEL 460W MAX POWER
Merhaba arkadaşlar. Bütçem bayağı sınırlı borç alarak vs. bu işlemi gerçekleştireceğim. Mevcut sistemim DDR3 i5-3570, RX 550 4 GB, 12 GB RAM, 1TB HDD, 460W PSU. Şu anda 2 planım var birincisi Ryzen 5 3600 ve DDR4 anakart alıp şu anki ekran kartımla kullanmak ve ileride ekran kartını satıp başka bir ekran kartı almak. İkincisi ise direkt olarak toplu hazır kasa satın almak(2.el). Neredeyse aynı paraya denk geliyor, ama şöyle bir sorun var mesela ben ileride işlemcimi değiştirmek isteyeceğim, aldığım DDR4 anakarta farklı bir işlemci koyabilir miyim mesela Ryzen 5 3600'ü çıkartıp Ryzen 5 5600 koyabilir miyim? Uyuşmama gibi bir sorun olur mu? Veya 460W PSU yeter mi? Şu an Ryzen 5 3600 + DDR4 anakart + RX 5600XT almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk işin işlemciyi yükseltmek olsun sonrasında SSD'ye geç sonra ekran kartına bakarsın RX550 şu an gene idare eder seni.

İlk işin işlemciyi yükseltmek olsun sonrasında SSD'ye geç sonra ekran kartına bakarsın RX550 şu an gene idare eder seni.

Hocam Ryzen 5 3600 ile anakart alacağım şimdilik. PSU yeter gibi gözüküyor. Hangi anakartı almalıyım? Bir de bu yeni DDR4 anakartlarda işlemci nesil farkı oluyor mu?

Hocam Ryzen 5 3600 ile anakart alacağım şimdilik. PSU yeter gibi gözüküyor. Hangi anakartı almalıyım? Bir de bu yeni DDR4 anakartlarda işlemci nesil farkı oluyor mu?
Ddr4 de zaten sadece am4 soket var. b450m anakart bakın 2. elden bütçeniz elvermiyorsa.

Anakart konusunda pek bilgim yok ve hayır PSU yeter ama çok yorulur eğer bütçen yetiyorsa yanına bir de 650W almanı öneririm yetmiyorsa da en yakın zamanda al.

İşlemci anakart ve RAM yükseltmesi güzel olacaktır. Evet ileride işlemci değiştirmek istediğinizde AM4 bir anakartınız varsa AM4 olan tüm işlemcileri takabilirsiniz. Düşündüğünüz yükseltmeler de fiyat performans açısından güzel görünüyor. 2.el düşünüyorsunuz değil mi? Toplam bütçenizi belirtirseniz belki daha iyi alternatifler önerebilirim.

Ddr4 de zaten sadece am4 soket var. b450m anakart bakın 2. elden bütçeniz elvermiyorsa.
Hocam bütcem fazla değil 8bin yazdım ama oda enn çok zorlayabileceğim bütçe. B450M alırsam ilerde r5 3600ü çıkartıp r5 5600 filan koyabilir miyim yerine?

Hocam bütcem en maksimum 7-8bin tl. 2.el alacağım tüm ürünleri. İstanbul avrupa tarafındayım. Şu anda işlemci anakart almam yeterli olacaktır bir yerden ram bulurum tamamlarım. Zaten ekran kartım satışta 2.elden satınca yerine tekrar 2.el bir ekran kartı alacağım.

Hocam 8 bin tl ye rx 5600 xt b450m ve ryzen 5 5600 yapılabilir diye düşünüyorum. İkinci elden tabi hepsi.

Ryzen 5 2600 - MSI A520M-A Pro - Sapphire Pulse RX 5600XT 6 GB - 2x8GB XPG Gammix D35 CL16 3200MHz - dahua C800a 256 GB 2.5" SATA3 - Aerocool VX Plus 500W.

Geçen yaz 8000TL'ye topladığım sistem bu şekilde hocam. Sadece işlemci ve ekran kartını 2.el aldım ben.
Sizin seçimlerinizde gayet güzel ama bana bir tık pahalıya denk geliyor gibi geldi nedense. Ama fahiş bir fark değil ben toplam sistemi 8kya topladım diye öyle hissettim biraz da. Elinizdeki sistemi komple satıp 11-12K ya RX6600'lü bir şeyler de toplanabilir düşünürseniz.

Hocam 8 bin tl ye rx 5600 xt b450m ve ryzen 5 5600 yapılabilir diye düşünüyorum. İkinci elden tabi hepsi.
Valla şu an bin tl birikmişim var. Ekran kartı satılırsa hemen yerine yenisini alacağım. Daha sonra harçlıklarımı vs. Biriktirip toplayacağım hepsini. Ama şu anlık ryzen5 5600 düşünmüyorum. Ama ikiside aynı soketmiş 3600 ile. İleride değiştiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…