Çözüldü i5 3570 - RX 580 sistemde Valorant anlık donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cid_Kagenou

Decapat
Makaleler
2
i5 3570.
RX 580 8 GB.
2x8 RAM.

120+ FPS alıyorken oyun anlık drop yiyor ve düzeliyor. Bazen de 15-20 saniye düzelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Grafikleri en az, orta ve en yüksekte denedim ama nafile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
i5 3570.
RX 580 8 GB.
2x8 RAM.

120+ FPS alıyorken oyun anlık drop yiyor ve düzeliyor. Bazen de 15-20 saniye düzelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Dostum işlemcin ekran kartına göre güçsüz kalıyor i5 8. nesil ve üzerine upgrade yaptığında bu sorunu tekrar yaşamazsın ki 120+ değil 240+ FPS'lerde gezersin.
i5 3570.
RX 580 8 GB.
2x8 RAM.

İşlemciden kaynaklı olabilir.

Ufak darboğaz var evet ama 15 20 saniyelik bir şey değil.

Driverlar güncel mi?

Ufak darboğaz var evet ama 15 20 saniyelik bir şey değil.

Driverlar güncel mi?

Evet güncel.

Darboğaz yapıyor olabilir mi?

Düşük, orta ve yüksek grafikte denedim hocam.

@Mistix internetteki sitelere güvenilmez, yanlış ölçüyorlar.
Sıcaklıklar ne durumda? Muhtemelen sıcaklık artışından dolayı işlemci kendi frekansını kısıyor ve sen de drop yiyorsun.

Max 80 civarı görüyor (termal macun alacak bütçem yok şu anlık.) Önceden ısınıyordu, kendim bakımlarını yaptıktan sonra düzeldi. Sıcaklıkla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Bu arada şimdi farkettim, sadece valorant ilk açıldığında oluyor.

i5 3570.
RX 580 8 GB.
2x8 RAM.

Dostum işlemcin ekran kartına göre güçsüz kalıyor i5 8. nesil ve üzerine upgrade yaptığında bu sorunu tekrar yaşamazsın ki 120+ değil 240+ FPS'lerde gezersin.

Çözüm

Bütçem olunca AM4 sisteme geçeceğim hocam. Ama şu anlık termal macun bile alamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…