i5-3570 Sıcaklığı

Merhabalar. 2.el işlemci sipariş etmiştim. Bugün elime geçti. Macununu falan sürdüm. Test yaptım acaba değerleri normal mi? Başka sağlam olup olmadığını nasıl anlarım?

Dosya Ekleri

• 4343432.PNG
    4343432.PNG
    41 KB · Görüntüleme: 47
boştayken 50 derece üstü fazla o işlemciye.Termal macunu iyi sürdüğünüzden emin olun.Stok fan kullanmıyorsanız fanı düzgün takıp takmadığınızı kontrol edin.Bu aralar havalar çok sıcak bulunduğunuz konum da önemli ama bu kadar fazla etki etmez.Kasanın içindeki hava akışı da önemli ekran kartı boştayken 60 derece sanırım.

Boştayken 50 derece üstü fazla o işlemciye. Termal macunu iyi sürdüğünüzden emin olun. Stok fan kullanmıyorsanız fanı düzgün takıp takmadığınızı kontrol edin. Bu aralar havalar çok sıcak bulunduğunuz konum da önemli ama bu kadar fazla etki etmez. Kasanın içindeki hava akışı da önemli ekran kartı boştayken 60 derece sanırım.

Adıyaman'da oturuyorum burası 37 derece. Termal macunu iyi sürdüm. Evet 60 derece boştayken. Şu an sıcaklık 43 derece.

Adıyaman'da oturuyorum burası 37 derece. Termal macunu iyi sürdüm. Evet 60 derece boştayken. Şu an sıcaklık 43 derece.
stok fan kullanıyorsanız daha iyi bir soğutucu fan alabilirsiniz ve kasa içinde hava akışı sağlamak için fan ekleyebilirsiniz o da olmazsa yan kapak açık kullanmak da az da olsa fark yaratacaktır.İşlemci stabilliğini ölçmek için de prime 95 testini 1 saat civarı yapıp sonucları görebilirsiniz.Yaz aylarında sıcaklık tabi daha fazla olacaktır 70-80 üzerine çıkarmamaya çalışın işlemciyi.Sıcaklık değerleri çok kötü değil ama düşürmekte fayda var.Yapılacak başka bişey aklıma gelmiyor.

stok fan kullanıyorsanız daha iyi bir soğutucu fan alabilirsiniz ve kasa içinde hava akışı sağlamak için fan ekleyebilirsiniz o da olmazsa yan kapak açık kullanmak da az da olsa fark yaratacaktır.İşlemci stabilliğini ölçmek için de prime 95 testini 1 saat civarı yapıp sonucları görebilirsiniz.Yaz aylarında sıcaklık tabi daha fazla olacaktır 70-80 üzerine çıkarmamaya çalışın işlemciyi.Sıcaklık değerleri çok kötü değil ama düşürmekte fayda var.Yapılacak başka bişey aklıma gelmiyor.
İşlemciyi iade etmemi gerektirecek bir durum söz konusu mu peki ?

İşlemciyi iade etmemi gerektirecek bir durum söz konusu mu peki?

Sorun işlemcide değil işlemciden kaynaklı ısı sorunları çok nadir oluşur önemli olan sizin işlemciyi nasıl soğuttuğunuz kendi kendisini soğutacak değil ya Intel'in kendi stok fanları 2500-3000RPM arası yapabiliyor yüksek sıcaklıklar oluşmasın diye.

hayır iadeye gerek yok arkadaşın da dediği gibi işlemciyi soğutabilmek önemli olan.Testlerizi yapın sorun çıkmazsa işlemciyi vermenize gerek yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı