i5 3570K Yükte 82 Derece Normal mi?

Onur Saydam

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1525095460
İkinci el olarak i5 3570K aldım ve Prime95 testine soktum. Oda sıcaklığım şuan 30 derece belki de daha fazla. İstanbul'da oturuyorum. Kasa hava akışı çok iyi değil, test boyuna kapağı açık bıraktım. Stok soğutucu takıp testleri yapıyorum şuanda. Termal macunum düşük kalite. Isı değerlerim fazla mı yoksa normal mi arkadaşlar?
(minimum sıcaklığa takılmayın, testi başlattıktan sonra ısı programını açtım, boştayken 40-42 derece)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım H61 o yüzden OC yok. Evet dışarısı çok nemli ve sıcak şuan oturduğum yerde terliyorum. Oyunlarda ise 60 derecede geziyor genelde. Akasa Venom Pico alsam soğutma performansım artar mı sizce?

Kasa olarak ise 2 fanlı şu kasaları düşünüyorum sizce hangisi iyidir?

Valla benim PS3 boşta 75 derece Bu sıcaklarda ben bile 50 dereceyi zorluyorum

82 derece normal değil, normal-ideal sıcaklık 50-60 derece. Bu sıcaklıklar efil efil sıcaklık. 70-75 hafif sıcaklık. Daha fazlası uygun değil ama sorun da değil.

Kaliteli bir termal macun o işlemciyi OC'siz kontrol altında tutacaktır. Ama OC yapacağım falan dediğin zaman seni terletecek.

4.5 GHz 1.23V'de 70 dereceyi geçmiyorum. Soğutucuyu kontrol et istersen, yine de işlemcine zarar verecek bir sıcaklık değil yazdığın.

Bence hiç gerek yok, yazın oyunlarda 60 derece iyi bir değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…