Sıfırlama dediğim format zaten. Windows üzerinden yapmak istediğin eylemi seçebiliyorsun. İstersen sadece programları kaldırıp dosyaları tutabiliyorsun istersen de sıfırdan format atıyorsun. Sıfırlamada seçenek mevcut.Hayır, çekinmiyorum. Zaten yakında format da atacağım. Ama sıfırlama değil de direk format daha iyi olur.
Zaten disk alanım da azalmaya başladı. En iyisi yükseltmeden sonra temiz bir format atmak olacak.
Hocam AF yazanlar %100 oluyor diye biliyorum. YD1600BBAFBOX, bu 12nm kodu. Normal olanda AF yazmıyordu diye hatırlıyorum ki zaten bu kod 2600 ile aynı tek farkı 1600 yerine 2600 yazması.1- Kesinlikle değer.
2- Format atarsanız daha iyi olur ama bütün driverlerı temizlerseniz de olur yeni sisteme geçince mutlaka format atın.
3- AF yazanlar yüzde 95 ihtimal revizyon oluyor.
Birde ek olarak ryzende çift kanal ve yüksek mhz ram çok farkediyor.Bilgisayar Bellek (RAM) Modelleri - PC RAM Fiyatları - n11
Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.urun.n11.com
Değer kesinlikle ama bence R3 2200X al ve ekran kartına biraz daha yüklen veya i3 9100F al daha iyi olabilir maddi acidanda.
Değer kesinlikle ama bence R3 2200X al ve ekran kartına biraz daha yüklen veya i3 9100F al daha iyi olabilir maddi acidanda.
Benim masaüstü PC'de i3 2100 var. i5 3570 aldım. O esnada 3. nesil i7 işlemcilere de baktım 2. elden. Ancak gördüğüm fiyatlar çok uçuk idi ve bunu alana kadar R5 1600 alırım dedim. Aynı mantık senin için de geçerli. Şu an R5 1600 AF'ye geçmen daha uygun olur. Tabii bu değişikliği yaparsan temiz kurulum yapman gerekir.
R5 1600 AF;
AMD Ryzen ™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm Yeni Versiyon AM4 İşlemci - Wraith Stealth Soğutuculu - İşlemci - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...www.teknobiyotik.com
AMD Ryzen 5 1600 AF 3.2 - 3.6 GHz 19MB AM4 İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 AF, 2. nesil AMD Ryzen 12nm Teknolojisi, 6 Çekirdek / 12 Thread, 3.2 - 3.6 GHz,www.qp.com.tr
@HakanYılmazzz
Tam olarak nerede O, i7 7700?
P8Z77-V LX İşlemci Desteği | Anakart | ASUS Türkiye
İşlemci, Yongaseti ve Grafik Özellikleri LGA1155 Intel ® 2./3. Nesil Core ™ i7 / Core ™ i5 / Core ™ i3 / Pentium ® / Celeron ® İşlemcilere Hazır Bu anakart, 2. ve 3. Nesil Core™ i7/i5/i3/Pentium®/Celeron® işlemciler için destek sağlamaktadır. Çift kanal DDR3 bellek mimarisi ve 16 şerit PCI...www.asus.com
Sıfırlama tam olarak format olmuyor. Çünkü mevcut Windows'un dosyaları kullanılıyor. Bana acemi formatı gibi geliyor.Sıfırlama dediğim format zaten. Windows üzerinden yapmak istediğin eylemi seçebiliyorsun. İstersen sadece programları kaldırıp dosyaları tutabiliyorsun istersen de sıfırdan format atıyorsun. Sıfırlamada seçenek mevcut.
Mevcut Windows’un dosyalarının kullanılmasında sorun yok zaten. Karar sizin ben lisansla uğraşmayın diye dedim. 1600AF dışında 3600 veya bütçe yeter 3600X olabilir. RTX ekran kartlarını besler.Sıfırlama tam olarak format olmuyor. Çünkü mevcut Windows'un dosyaları kullanılıyor. Bana acemi formatı gibi geliyor.
O yüzden USB'den boot ederek format atmak en iyisi olacak gibi görünüyor.
Sanırım yeni lisans da almam gerekecek.
Peki R5 1600 AF dışında öneriniz var mıdır işlemci olarak? İleride RTX kartları besleyebilecek bir işlemci öneriniz var mıdır?
Ne olursa olsun anakart değişeceği için lisans isteyecek diye biliyorum. Zaten mevcut işletim sistemini yeni sistemde çalıştırabilsem de masaüstünde "Activate Windows" yazısı çıkacak diye biliyorum.Mevcut Windows’un dosyalarının kullanılmasında sorun yok zaten. Karar sizin ben lisansla uğraşmayın diye dedim. 1600 AF dışında 3600 veya bütçe yeterse 3600X olabilir. RTX ekran kartlarını besler.