i5 4. nesil - HD 4400 sisteme işletim sistemi önerisi

781384

Femtopat
2013 yılında kendime bir laptop aldım işletim sistemi Win 8'dı, 2019'da Windows 10 geçtim ama özellıkle masaustunde uygulama vb. şeyler açarken çok kasıyor, Minecraft dışında oyun oynamıyorum sistemimi belirttim sizce bu sisteme en uygun işletim sistemi ne? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Custom ISO'lara veya Zorin OS gibi Linux tabanli isletim sistemlerine bakacaksın o zaman.

Linux Lite kur geç derim.

Ati radeon gpunuz var. Linux ve Radeon kartlar oldukça uyumlu. Hatta ben hd2400 bile sorunsuz kullanmıştım. (Profilimdeki kasa)

Sadece ekran kartına bakarak çok sağlam öneriler sunulmaz ama genel birkaç şey yazayım.

Zorin Lite, Linux Lite, Xubuntu, Ubuntu Mate, Linux Mint Xfxe, MX Xfce gibi dağıtımları deneyebilirsiniz. Eğer Raminiz 4 GB ve üstüyse pek sorun çıkarmazlar. Ama daha az Ram varsa şunlara göz atın: Lubuntu, Bodhi Linux, Wattos ve AntiX. Özellikle son yazdıklarımı 2 GB Ram'le bayağı kullandım, halen de kullanıyorum.

Ama yapacağınız tek şey oyun oynamaksa ve Windows lazımsa: LTSC 2019 kurun. Prefetch, Windows Search, Windows update vb. hizmetlerini kapatın (5-10 dk sürer.) Boşta ortalama 1 GB Ram kullanımı değerlerine inen Win10 kullanmış olursunuz.

Minecraft dışında oynamayacaksanız Linux kısmından Linux Mint Xfce veya Lubuntu çok iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…