İki gün önce Microsoft Office Word programında çalışırken ekte hatalara ait minidump dosyalarını paylaştığım mavi ekran hatasını aldım. Öncesinde de birçok kez mavi ekran hatası almıştım. Ekte minidump dosyalarının yanısıra sistem bilgilerine ve MemTest raporuna da ulaşabilirsiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.
The simple, quick and secure way to send your files around the world without an account. Share your files, photos, and videos today for free.
we.tl
Hatanın akabinde "Sistem Dosyası Denetleyicisi" ve "Deployment Image Servicing and Management" aracılığıyla sistem dosyalarında herhangi bir bozulma var mı diye tarattım ancak herhangi bir bozulma görmedim. İlgili ekran görüntülerini de paylaşıyorum.
Belleklerin 2 side takılıyken test yapmışsınız. Birinde arıza olabilir. Ya da bellek birimini yazılımsal olarak bozan bir program var sistemde.
Ayrı ayrı takarak tekrar uygulayın. Önce biri sonra diğeri.
Müsait zamanda Memtest86 yapıp resimle sonucu gösterin.
RAM'leriniz birden fazlaysa tek tek takarak yapmalısınız. Böylece hangi RAM arızalı bulabilirsiniz. Arızalı değilse zaten sıkıntı yok.
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
www.technopat.net
Kod:
MEMORY_MANAGEMENT (1a)
MODULE_NAME: hardware
IMAGE_NAME: hardware_ram
FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE (12b)
This BugCheck indicates that a single bit error was found in this page. This is a hardware memory error.
- Palo Alto Networks' ı sistemden kaldırın.
- Intel Driverınızı güncelleyin.
- RPCRT4.dll - Bu neye aitse kaldırın.
- Sorun çözülmezse ağ driverınızı üreticinin son yayınladığı driverla değiştirin.
Laptop'unuz için üreticinin sitesi :
Belleklerin 2 side takılıyken test yapmışsınız. Birinde arıza olabilir. Ya da bellek birimini yazılımsal olarak bozan bir program var sistemde.
RAM'leriniz birden fazlaysa tek tek takarak yapmalısınız. Böylece hangi RAM arızalı bulabilirsiniz. Arızalı değilse zaten sıkıntı yok.
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
www.technopat.net
Kod:
MEMORY_MANAGEMENT (1a)
This BugCheck indicates that a single bit error was found in this page. This is a hardware memory error.
- Sorun çözülmezse ağ driverınızı üreticinin son yayınladığı driverla değiştirin.
Merhaba. 2 gündür bir problemle uğraşıyorum. Bazı durumlarda ekran kararıyor klavye ışıkları ve fan aktif ancak görüntü kapanıyor. Ekran kartı testip yaptım herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Memtest yaptım herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Yaklaşık 2 saat kadar süren memtest86 testi de...
www.technopat.net
Kod:
MEMORY_MANAGEMENT (1a)
Söylediğiniz üzere RAM'leri tek tek MemTest86 aracılığıyla analiz ettirdim ve Intel Yonga Seti Sürücüsü ile Ağ Sürücülerini güncelledim. Ayrıca Windows 10 22H2 güncelleştirmesini de uyguladım. Güncelleştirme sonrası yeniden AIDA64 sistem raporu aldım, MemTest86 rapor sonuçlarıyla birlikte AIDA64 sistem raporuna buradan erişebilirsiniz. Onun dışında sormak istediğim bir kaç şey olacak:
Palo Alto Networks yazılımı aracılığıyla çalıştığım üniversitenin kütüphane veri tabanına proxy aracılığıyla erişim sağlıyorum. Dolayısıyla bu programı kaldırmazsam bir sorun olur mu?
İkincisi, RPCRT4.dll'nin Uzaktan Yordam Çağrısı Modülü ile ilgili olduğunu gördüm ve biraz araştırma yaptım. Technopat Sosyal'de bununla ilgili bir konu başlığına rastladım ve orada dosyanın kaldırılmaması gerektiğini okudum. O yüzden ne yapacağımı bilemedim. İlgili konu başlığına ait linke buradan ulaşabilirsiniz.
RAM'de sorun yokmuş. Demek ki sistemdeki bir yazılım buna sebep oluyor.
RPCRT4.dll - buna şimdilik dokunmayın bende repoma kaydedeyim.
Birkaç gün kullanın bu şekilde. Eğer sorun çözülürse intelden dolayı olmuş olabilir. Eğer sorun çözülmezse yeni çıkan dump dosyalarınızı atın. Palo Alto Networks içinde alternatif bir çözüm buluruz. Eğer maviniz devam ediyorsa.
RAM'de sorun yokmuş. Demek ki sistemdeki bir yazılım buna sebep oluyor.
RPCRT4.dll - buna şimdilik dokunmayın bende repoma kaydedeyim.
Birkaç gün kullanın bu şekilde. Eğer sorun çözülürse intelden dolayı olmuş olabilir. Eğer sorun çözülmezse yeni çıkan dump dosyalarınızı atın. Palo Alto Networks içinde alternatif bir çözüm buluruz. Eğer maviniz devam ediyorsa.
Yeniden merhaba.
Maalesef bugün de Microsoft Office PowerPoint sunu gösterimi sırasında mavi ekran hatası aldım. İlgili hataya ait MiniDump dosyasının linkine buradan erişebilirsiniz.
Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bakın Microsoft veri tabanımız bu konuda ne diyor birlikte bakalım.
Arızalı RAM donanımı
Yanlış bir DMA işlemi veya ilişkili MDL yoluyla fiziksel sayfaları yanlış şekilde değiştiren bir sürücü veya aygıt.
Bir güç geçişinde fiziksel sayfaları yasa dışı bir şekilde değiştiren ürün yazılımı gibi, belleği bozan bir donanım aygıtının veya ürün yazılımının neden olduğu bozulma.
Ram'lerinizi test ettik. Sorun bunda değilmiş. Geriye sıkıntı çıkaran bir yazılım veya sürücü ihtimali kalıyor.
Şöyle yapalım: Palo alto network uygulamasını ve sürücüsünü bu programı kullanmıyorken devre dışı bırakın. Yani sisteminizde yüklü olsun ancak görev yöneticisinden ayrıntılara tıklayarak exe adını yazıp görevi sonlandır, hizmetlere tıklayarak palo alto network hizmet adını bulup servisi durdurun. Bu şekilde bir süre deneyin. İhtiyacınız olunca hizmetlerden çalıştırıp ardından uygulamayı açabilirsiniz.
Bu şekilde bir deneyip sonucu dönüş yapın. Arka planda çalışmıyor iken sorun devam ediyor mu bakalım.
Bakın Microsoft veri tabanımız bu konuda ne diyor birlikte bakalım.
Arızalı RAM donanımı
Yanlış bir DMA işlemi veya ilişkili MDL yoluyla fiziksel sayfaları yanlış şekilde değiştiren bir sürücü veya aygıt.
Bir güç geçişinde fiziksel sayfaları yasa dışı bir şekilde değiştiren ürün yazılımı gibi, belleği bozan bir donanım aygıtının veya ürün yazılımının neden olduğu bozulma.
Ram'lerinizi test ettik. Sorun bunda değilmiş. Geriye sıkıntı çıkaran bir yazılım veya sürücü ihtimali kalıyor.
Şöyle yapalım: Palo alto network uygulamasını ve sürücüsünü bu programı kullanmıyorken devre dışı bırakın. Yani sisteminizde yüklü olsun ancak görev yöneticisinden ayrıntılara tıklayarak exe adını yazıp görevi sonlandır, hizmetlere tıklayarak palo alto network hizmet adını bulup servisi durdurun. Bu şekilde bir süre deneyin. İhtiyacınız olunca hizmetlerden çalıştırıp ardından uygulamayı açabilirsiniz.
Bu şekilde bir deneyip sonucu dönüş yapın. Arka planda çalışmıyor iken sorun devam ediyor mu bakalım.
Bugün söylediklerinizi yapmadan önce tekrar bir mavi ekran hatası daha aldım. Hataya ait minidump dosyasını buradan paylaşıyorum.
Hizmetler modülüne girerek dediğiniz gibi "Palo Alto Networks GlobalProtect App for Windows" uygulamasına ait PanGPS hizmetinin Başlangıç Türünü "Elle" şeklinde ayarladım. Artık bilgisayarı başlattığımda uygulama otomatik olarak açılmıyor. Bir süre bu şekilde izleyeceğim. Bir gelişme olursa buradan yazarım.